Lägg smör i en stor kastrull och lägg i svampen och låt den koka ett par minuter. Ruts trattkantarellsoppa (ca 4 port)1 liter färska trattisar (el 2-3 dl torkade som du lägger i blöt en stund innan tillagning)en klick smör1 liter buljong1 msk tomatpure1 1/2 dl grädde1 tsk citronsafthackad persilja(ev 1 msk Roquefortost, jag brukar hoppa över den)Maizena till redningSkär svampen i bitar
smör till stekning. Smält smöret i en kastrull och fräs grönsakerna, häll över i en skål och dela svampen i mindre bitar och fräs i kastrullen tills vätskan kokat ur och tillägg sedan grönsakerna och krydda
Stek lök och svamp i smöret en stund. Trattkantarellsoppa 4 port. 50 g smör. 50 g smör. Gjorde igår en fantastisk god och krämig soppa på torkade trattkantareller
Fräs löken i smöret i en stor tjockbottnad kastrull tills den mjuknat. receptet är till 14-16 personer Ingredienser 100 g torkade trattkantareller 5 st gula lökar 2 msk smör 8 st grönsaksbuljongtärning 3,5 l vatten, + blötläggningsspad 1 dl tomatpuré 1,5 dl idealmjöl 2 dl vispgrädde 150 g roquefortost , eller ädelost Gör så här. 2 msk smör
TrattkantarellsoppaFör 4-6 personer. 2 l trattkantareller2 msk smör6 msk vetemjöl1 1/2 l grönsaksbuljong2 msk tomatpuré3 dl grädde 70 g ädelost1/2 dl vitt vin Salt 1/2-1 tsk CayennepepparGör så här. Stek ihop trattkantareller, smör och mjöl, tillsätt de övriga ingredienserna och låt puttra i ca 30 minuter. 2 msk smör