Torta della nonna recept

Torta della nonna

Torta della nonna

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning
Torta della nonna

Torta della nonna

Tortadellanonna står för mormors kaka. Jag skrev om den här kakan för någon da sedan. det är en kaka av färskost och mandel
Torta Della Nonna

Torta Della Nonna

Härlig slappedag det blev idag. Gillar sådana här dagar, när man bara är. Brorsan var och drack kaffe två gånger här idag, kollade på och kom med sina inlägg till Martin som slipade, målade, lackade och bytte ut delar på huset som sett bättre dagar
Torta della Nonna

Torta della Nonna

Tortadellanonna är en italiensk ostkaka som är väldigt god. Den är gjord på ricottaost och passar utmärkt till vispad grädde
Torta Della Nonna

Torta Della Nonna

)Denna tortadellanonnan bakade jag dagen innan vi åkte, Martins kompis skulle komma med sin nya bekantskap
Torta della Nonna

Torta della Nonna

Tortadellanonna är ju en italiensk ostkaka, så en klick grädde till passar fint. Bakade denna för att ha med mig ut till Invinga häromdagen

Monferrato – finsmakarens näste söder om Torino

Hasselnötter, rostade, Torta di Nocciole. Trattoria Nonna Genia, loc. Dimman ligger tät i Monferrato. Söder om den gamla kungliga Italienska staden Torino breder ett en stor dalgång ut sig omringad av Appeninerna och Alpi Cozie som skiljer Italien från Frankrike

Torta della nonna

Till efterrätt bakade jag den lättare italienska varianten av Tortadellanonna (=mormors kaka) som Leila har i sin kokbok "A piece of cake"

Torta della nonna

Börja med fyllningen. Hetta upp mjölken i en tjockbottnad panna. När mjölken börjar bubbla, ta bort kastrullen från värmen

Torta della nonna

Vaniljkräm. Värm 5½ dl mjölk försiktigt tills den nästan kokar. Ta kastrullen från plattan och tillsätt socker, vaniljpulver och citronskal

SAFTIG MANDEL- OCH CITRONKAKA

SAFTIG MANDEL- OCH CITRONKAKARicottaost, citron och rostade pinjenötter - i denna tortadellanonna, mormors tårta, förenas klassiskt italienska ingredienser i en härlig smaksymfoni