Torskfile apelsin recept

Torskfilé i apelsinsås

Torskfilé i apelsinsås

Pressa apelsinen, riv det yttersta skalet. Torskfilé i apelsinsås - En frisk och god fiskrätt som kräver liten arbetsinsats (ca 4 port). 1 halv apelsin. 1 halv apelsin
Apelsin lyfter torsken

Apelsin lyfter torsken

Fisk med apelsin och rotfrukter. Det är apelsinsäsong och vi som inte orkar hålla på att koka marmelad eller saft kan utnyttja tillgången på de fina frukterna genom att t ex blanda dem i sallader och desserter
Fiskgryta med apelsin och broccoli

Fiskgryta med apelsin och broccoli

4 900 g potatis 250 g broccoli Fiskgryta 1 morot 1/2 purjolök 1/2 apelsin 2 1/2 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond) 1 msk maizena majsstärkelse 1/2 msk curry salt och peppar 600 g torskfilé Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Fiskgryta med apelsin och curry

Fiskgryta med apelsin och curry

En krämig fiskgryta som får smak av apelsin och curry och som man helt enkelt bara vill ha mer av. Curry och apelsin är verkligen en alldeles förträfflig kombination, och fisk behöver man ju dessutom alltid äta mer av lite till mans
Torsk i apelsinsås

Torsk i apelsinsås

Där stog det ”fisk med apelsin. Apelsintorsk. Sedan pressade jag den apelsinen och en till och tillsatte sakta vätskan i kastrullen
På begäran

På begäran

Enkelt, gott och med en touch av apelsin. Sist tillsätts saften av en pressad apelsin och lite klippt persilja
Saffranspanna med fisk och ris

Saffranspanna med fisk och ris

Saffran och apelsin – hur gott är det inte. Smaka av med rivet apelsinskal, pressad apelsin, salt och peppar
Vit fisk med apelsin- och hummersås

Vit fisk med apelsin- och hummersås

Blanda i en låg vid kastrull lätt crème fraiche, hummerfond, ljus redning, mjölk och apelsinskal. Strö över klippt gräslök och eventuellt några extra skalstrimlor av apelsin
Torsk i krämig apelsinsås

Torsk i krämig apelsinsås

Här kommer ett litet fisktips till er med en fräsch smak av apelsin. Jag älskar allt citrussmakande, och då även givetvis apelsin
Fisksoppa med tomat och dill

Fisksoppa med tomat och dill

600 g torskfilé 0,5 purjolök 1 fänkål 2 morot 4 potatis 2 klyfta vitlök 400 g konserverade körsbärstomater 1 apelsin 1 fänkål, liten ca 1,2 l vatten 2 fiskbuljongtärning 2 tsk torkad timjan 0,5 g saffran (1 kuvert) 300 g handskalade räkor färsk dill, finhackad olivolja, till stekning
Cheap man´s Bouillabaisse - 16kr

Cheap man´s Bouillabaisse - 16kr

Ha sedan också i saften från din apelsin om du vill. Receptet räcker till ca 6 portioner400g torskfilé (fryst) - 35kr 1st purjulök- 10kr2st vitlöksklyftor - 2kr1/2 st zucchini- 5kr1-2 msk tomatpuré -3kr2dl lätt creme fraiche - 11kr3dl vatten1st fiskbuljontärning - 2kr0,5g saffran (1paket) - 16krFranska örter (kan köpas i frysdisken) - 10kr1/2 apelsin (frivilligt) - 4krSalt o Peppar-------------------------------------Totalt
Fisksoppa med cider

Fisksoppa med cider

Det funkar med vilken smak som helst men till min soppa använde jag en äppelcider som var smaksatt med apelsin
Fisksoppa med aioli

Fisksoppa med aioli

En riktigt smakrik fisksoppa med smak av tomater, apelsin och vitlök. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, rivet apelsinskal, apelsinsaft, vatten, matlagningsvin, timjan, socker, salt, peppar och smulade buljongtärningar
Mustig fisksoppa med två röror

Mustig fisksoppa med två röror

Tillsätt fisken och sjud ytterligare några minuter, smaka av med salt och peppar och häll i den pressade apelsinsaften