Pressa apelsinen, riv det yttersta skalet. Torskfilé i apelsinsås - En frisk och god fiskrätt som kräver liten arbetsinsats (ca 4 port). 1 halv apelsin. 1 halv apelsin
Fisk med apelsin och rotfrukter. Det är apelsinsäsong och vi som inte orkar hålla på att koka marmelad eller saft kan utnyttja tillgången på de fina frukterna genom att t ex blanda dem i sallader och desserter
4 900 g potatis 250 g broccoli Fiskgryta 1 morot 1/2 purjolök 1/2 apelsin 2 1/2 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond) 1 msk maizena majsstärkelse 1/2 msk curry salt och peppar 600 g torskfilé Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
En krämig fiskgryta som får smak av apelsin och curry och som man helt enkelt bara vill ha mer av. Curry och apelsin är verkligen en alldeles förträfflig kombination, och fisk behöver man ju dessutom alltid äta mer av lite till mans
Blanda i en låg vid kastrull lätt crème fraiche, hummerfond, ljus redning, mjölk och apelsinskal. Strö över klippt gräslök och eventuellt några extra skalstrimlor av apelsin
Ha sedan också i saften från din apelsin om du vill. Receptet räcker till ca 6 portioner400g torskfilé (fryst) - 35kr 1st purjulök- 10kr2st vitlöksklyftor - 2kr1/2 st zucchini- 5kr1-2 msk tomatpuré -3kr2dl lätt creme fraiche - 11kr3dl vatten1st fiskbuljontärning - 2kr0,5g saffran (1paket) - 16krFranska örter (kan köpas i frysdisken) - 10kr1/2 apelsin (frivilligt) - 4krSalt o Peppar-------------------------------------Totalt