Torskfile ägg recept

Torskfilé med ägg och ljummen sallad

Torskfilé med ägg och ljummen sallad

Visst - ägg har vi ju haft till torsk när vi lagade till klassikern skarpsås men inte på detta viset och dessutom med äpple och gurka, nope aldrig
Panerad torskfilé med kall sås

Panerad torskfilé med kall sås

Doppa varje filé i vetemjöl – uppvispat ägg – ströbröd, (i den ordningsföljden). 2 ägg. 2 ägg. Vardagsmat och här i form av torskfilé
Ostpanerad torskfilé

Ostpanerad torskfilé

Vispa upp ägget i en grund skål. Dela fisken i portionsbitar och vänd först i ägget och därefter i ströbrödsblandningen
Rimmad torskfilé med räktopping, brynt smör och dillslungad delikatesspotatis

Rimmad torskfilé med räktopping, brynt smör och dillslungad delikatesspotatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Rimmad torskfilé 500 gram torskfilé 1,5 msk salt 2 tsk strösocker 5 dl vatten 0 svartpeppar 0 smör , till stekning Potatis 700 gram delikatesspotatis 0 salt 0,5 kruka(or) färsk dill 1 msk smör Räktopping 2 st ägg , kokta och grovhackade 240 gram handskalade räkor 0,25 st gurka , fint tärnad 0,5 kruka(or) färsk gräslök 1 msk riven pepparrot , 1-2 0 salt 0 svartpeppar Brynt smör 100 gram smör Tillbehör 0,25 kruka(or) färsk dill , 4 dillvippor 0,5 st citron(er) Köp receptet
Torskfilé med pepparrotscreme och räkor

Torskfilé med pepparrotscreme och räkor

4 4 ägg 500 g räkor 2 dl lätt crème fraiche 1 msk riven pepparrot salt och peppar 1 l vatten 1 1/2 msk salt 600 g torskfiléer ev dill till servering Lägg till i inköpslistan

Pestopanerad torskfilé

En god idé är att ta fram paketen ur frysen kvällen innan och lägga dem i kylen. Lägg upp pesto på en tallrik, mjöl på nästa, uppvispat ägg på nästa och pankoströbröd på nästa