Torsk asien recept

Torsk med thaismak

Torsk med thaismak

Skär torsken/hokin i bitar. 600 g torskfilé (alt hoki- eller sejfilé). Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken
Skrei – när norsk torsk är som bäst!

Skrei – när norsk torsk är som bäst!

 Jag älskar fisk och skaldjur och jag gillar husmanskost, nordiska smaker med en touch av Asien. Det är en norsk torsk av finaste kvalité som finns endast mellan januari och april och Ica Maxi på Ystadvägern i Malmö var först med att sälja den här fisken i Sverige, berättade dem
Torskgryta med doft av Asien

Torskgryta med doft av Asien

Skiva torsken i mindre bitar och lägg i den tillsammans med broccolin, häll sedan över kokosmjölken. ♥ 1 st Änglamark upptinat torskblock. 1 st Änglamark upptinat torskblock
Frasiga laxkakor med smak av Asien

Frasiga laxkakor med smak av Asien

Blanda sojan och sockret till såsen. Smaksätt med wasabin till önskad styrka. Skär laxen först i långa strimlor, sedan i ca 5 mm stora tärningar
Fisk, mango och räkor

Fisk, mango och räkor

Torsk med het mango och räkröra. I morgon blir det smak av asien. Stek torskfilén en minut på varje sida i lite olja
Frasiga fiskkakor

Frasiga fiskkakor

Denna gång med lite touch från Asien. 300 g fisk (torsk + lax). 300 g fisk (torsk + lax). Här kommer veckans fiskrecept
Nudelsoppa med skreitorsk

Nudelsoppa med skreitorsk

Den här soppan är lättlagad, nyttig och full av fräscha smaker med inspiration från Asien. Den fina vita norska torsken som kallas skrei är fantastisk och blir här pricken över i
Salt&Peppar fyller 12 år

Salt&Peppar fyller 12 år

Färsk torsk på rödbetsrisottobädd – Rödbetsrisotton fullkomligt smälter på tungan och passar perfekt ihop med torsk, så försiktigt tillagad att även den smälter på tungan
Gamla kläder till middag?

Gamla kläder till middag?

Ikväll till exempel, blir det kokt torsk med äggsås. Även Asien har sina varianter. Världens godaste torsk med äggsås i och för sig men ändå

Lunnefåglar, upptäcktsfärder och fiske

Conny berättade att dessa var delikatesser i Asien och några av dom hamnade därför på middagstallrikarna efter att ha förvällts och stekts i smör med chili och vitlök
Den aktuella klimatförbättringen

Den aktuella klimatförbättringen

djurlivet har intensifierats och sjöfågel övervintrar på platser, som tidigare lågo fullständigt öde, torsken går till i stora mängder, där den förut helt saknats eller funnits endast sparsamt
Snabblagad fisk med touch av Asien

Snabblagad fisk med touch av Asien

Torsk med röd curry4 portioner 1 gul lök10 champinjoner1 röd paprika4 bitar koncerverat citrongräs2 msk olja2 msk röd currypasta1 ml koncentrerad fiskfond1 burk kokosmjölkca 600 g torskSaltPeppar Till serveringRis el nudlarNågon grönsak Gör så härSkala och finhacka lökenSkiva champinjonerna tuntSkär paprikan i små tärningarBanka ur citrongräsbitarnaFräs lök, champinjoner, paprika, citrongräs ochcurrypasta i några minuterTillsätt kokosmjölk och fiskfondLåt allt koka samman på svag värme i några minuterDela torsken i lagom stora bitar och lägg iLåt allt sjuda ytterligare ca 5 min under lockTa uppcitrongräsbitarnaSmaka av med salt och pepparBli inspirerad till att våga laga med fisk
Fisk med smak av Asien

Fisk med smak av Asien

Lägg på torsken, limeskivor, salta och peppra. Fisk med smak av Asien                             2 port300 g torskfärsk vitkålröd paprikabroccolivitlök1 lime (både skal och saft)chili (fryst)1 burk kokosmjölk (bara den tjocka smeten, inte vattnet)salt o peppar4 lika stora bitar folieSätt ugnen på 225 g. Fisk med smak av Asien 2 port. 300 g torskfärsk vitkålröd paprikabroccolivitlök
Fisksoppa med asiatiska smaker

Fisksoppa med asiatiska smaker

Vi använder både torsk och lax i en krämig kokosmjölk tillsammans med curry. En fisksoppa med goda smaker från Asien
1 ÅR ÄLDRE & X2 STATISTJOBB

1 ÅR ÄLDRE & X2 STATISTJOBB

Torsk potatis och pastarätt. Hej hej. Redan Onsdag. Helgen och måndag och tisdag försvann i ett nafs. I söndags lagade jag till en variant av Max Frisco hot melt

Torsk med smak av Asien

 Lägg torsken i en eldfast form. 600 g torskfilé. 1.  Blanda samman olja, soja, limesaft, honung, pressad vitlök och ingefära

Torsk med smak av Asien

Lägg torsken i en eldfast form. 600 g torskfilé. Blanda samman olja, soja, limesaft, honung, pressad vitlök och ingefära

Fiskgryta à la Asien

Fiskgryta à la Asien. Fiskgryta à la Asien (5-6 port). ca 150 g MSC-märkt vit fisk (t ex torsk, pangasius eller spätta). ca 150 g MSC-märkt vit fisk (t ex torsk, pangasius eller spätta)