40 g romansallad. 2 tonfisksallad med ägg och dill dök först upp på À la Michelle. 40 g romansallad. Tycker du om tonfisk så är denna salladen en höjdare, med en touch av dijonsenap som förhöjer smakerna
En fransk tonfisksallad där man inte verkar vara riktigt överens om orginalreceptet. 2 port2 skivor tonfisk3 ägg6 potatisar (gärna färskpotatis)1/2 rödlök i tunna skivor5 blad romansallad6 coctailtomater delade1 handfull haricot vertsvinägrett1/2 dl goda svarta oliver2 msk kapris1 klyfta vitlök, riven1/2 dl olivolja2 msk rödvinsvinägersalt och pepparBörja med att koka potatisen
Lägg in färsk tonfisk i salladsblad eller aluminiumfolie (stick små hål i foliepaketen)och ångkoka paketen över kokande vatten i ångkokare av bambu eller metall
Ett måste i min tonfisksallad är rödlök och romansallad, sen kan man lägga till gurka, paprika, tomat och garnera med kokt ägg och tar det som finns i kylskåpet helt enkelt
Denna maträtt passar alldeles ypperligt till lunch eller som middag i denna heta sommarvärme. Jag halt valt att skriva receptet annorlunda denna gång och endast vad som behövs till en vuxen portionstallrik
Det tycks finnas massor av recept på Sallad Nicoise (sallad från Nice, dvs fransk tonfisksallad). I en äkta Sallad Nicoise ska det eventuellt vara romansallad, sardeller och även kapris