Jag blandade ihop tonfisk, lök, majonnäs (rikligt), delade cocktailtomater, dijonsenap, vinäger… Detta serverar jag på en salladsbädd och ringlar över en god olivollja
Jag brukar även tillsätta någon matsked majonnäs för att få en god smak. Ibland när jag inte kommer på något att göra eller när jag inte orkar laga mat brukar jag göra en tonfiskröra
Lägg salladen på tallriken och tonfiskröran på toppen. 2 dl egenhändigt gjord majonnäs. Försöker fortfarande att köra strikt även om vågen står still, som den obotliga optimist jag är, utom när jag är pessimistisk
Jag har inte använt så mycket majonnäs och gräddfil, bara tillräckligt för att binda ihop röran men det är fritt fram att öka på mängden om man gillar när det är lite geggigt
Man kan även använda lite majonnäs om man vill det. Låt tonfisken rinna av i en sil, mosa sedan den. Finhacka en rödlök och knippen med dill och blanda ner detta i tonfisken tillsammans med crème fraichen, och rör ihop allt
Ingredienser 1 burk(ar) tonfisk , i vatten 0,5 st rödlök(ar) , 1 hel om liten 4 msk majonnäs , 3-4 2 msk crème fraiche 1 krm citronpeppar 1 krm svartpeppar 1 krm salt Köp receptet
Tillsätt crème fraiche, majonnäs och rör om. 2-6 msk majonnäs. 4-6 ägg och 2-6 msk majonnäs får man avgöra själv beroende på hur mycket tonfisk man använder och självklart efter tycke och smak