Tonfiskfilé med blomkålsmos och broccoli
cecilia.hjelm
cecilia.hjelm

Tonfiskfilé med blomkålsmos och broccoli

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g färsk tonfisk
  • 1 röd chili
  • 1 lime
  • Flingsalt
  • 600 g fryst blomkål
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl kvarg
  • 2 msk B-jäst
  • 1-2 tsk vit tryffelolja
  • 250 g broccoli
  • Salt och peppar
  • Kokosolja att steka i

Beskrivning

    Tina blomkålen och koka den mjuk med vitlöksklyftorna. Häll av allt vatten. Mixa med stavmixer tillsammans med kvargen. Smaksätt med B-jäst, tryffelolja salt och peppar.

    Skär broccolin i mindre bitar. Använd även stjälken. Stek broccolin lätt. Smaksätt med salt.

    Skiva chilin. Stek den rumstempererade tonfisken på hög värme, 1-2 min per sida beroende på tjocklek och önskad "blodighet". Den är helt klart godast då den är helt rå i mitten. Pressa lime över fisken och lägg även chilin i pannan. Salta med flingsalt.

    Servera genast, så att tonfisken inte blir genomstekt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.