Tomatplättar recept

Sista februari och jag återuppstår...

Sista februari och jag återuppstår...

Idag blev det tomatplättar till lunch, med min senaste "hang-up"- tahinisås som är gott till allt. Tomatplättar1 gul lök, finhackad [jag använde den rå men du kan fräsa den innan om du vill]1 1/2 dl grahamsmjöl400 g tomater [ca 4 st], finhackade, ju finare desto bättrepaprikapulvervitpepparsalt2 tsk oreganoolja att steka iRör ihop allt och låt stå i minst 30 minuter, stek i plättlagg
Ta vara på resterna-lunch

Ta vara på resterna-lunch

Köttfärs blir köttfärsbiffar, grönsakswoken blir grönsaksplättar, spenaten blir spenatbiffar, tomatsåsen blir tomatplättar, quinoan eller riset blir quinoa/ris-biffar
Grekiska tomatplättar

Grekiska tomatplättar

Detta kommer verkligen bli en av mina favoriträtter. Riktigt gott. Till 2 pers. 250 g. körsbärstomater + 50 g

Grekiska tomatplättar

1. Grovhacka 500 g tomater. Skala och finhacka lök. Blanda tomater, lök, persilja, ost, ägg, 2 msk olja, salt och peppar

Grekiska tomatplättar

Grovhacka 500 g tomater. Skala och finhacka löken. Blanda tomater, lök, persilja, ost, ägg, 2 msk olja, salt och peppar