Lägg ner de skalade räkorna och toppa med fryst koriander. Såg att jag missat lägga upp receptet till denna TomYam Goong från Linas som vi gjorde för ett tag sedan, tänkte att denna kan sitta fint någon kväll nu när snön är tillbaka big time
Eftersom jag inte hade tid eller ingredienser till att göra egen röd currypaste som blir absolut godast tog jag dels vanlig röd thai currypaste och även den syrligare mindre heta chilipastan Nam Prik Pao som man använder till den hetsyrliga soppan TomYam Kung (ifall den är med räkor)
TomYam Kung – het och syrlig soppa med tigerräkor, som du finner på den här länken. Det finns en het och syrlig soppa som heter Tum Yam Kung, där kung betyder räkor
Tror den blir en riktigt bra bas för en TomYam soppa… Det ska jag testa nästa gång. Jag gjorde Kycklingfärsbullar i grön curry sås som smaksattes med lime, vitlök, koriander, och chili
Häll upp i soppskålar och garnera med blad av koriander. Koriander. Skär svampen i fina skivor. Koka upp buljongen och låt sjuda 5 minuter tillsammans med svamp, finhackad schalottenlök, chilifrukt, citrongräs och limeblad samt skivorna av galangarot eller ingefära
Denna nudelsoppa har samma grund (soppbuljong) som TomYam Goong samt kryddas på ett liknande sätt. Dra av nudelsoppan av plattan och lägg i räkor och hackad koriander
Denna nudelsoppa har samma grund (soppbuljong) som TomYam Goong samt kryddas på ett liknande sätt. Dra av nudelsoppan av plattan och lägg i räkor och hackad koriander
Åt av resterna av den goda thaisoppan, TomYam Goong, till lunch på måndagen. Pratade om tomatjuice och blev så sugen att jag verkligen letade inne på ICAoch hittade Fontanas