½ burk rom. Toast skagen är så himla gott. Creme fraichen, rom och dillen (rödlöken). ½ burk rom. Skagenröra är heller inte svårt att göra själv om man skulle ha tid & lust
Lägg röran på brödet och garnera med ytterligare lite gräslök, rödlök, citron och rom. Toast skagen är ursprungligen Tore Wretmans â€uppfinning†och är idag en väldigt vanlig förrätt i det svenska köket
Toast skagen är för att vara ärlig inte min favorit bland förrätter, jag vet inte riktigt varför men jag tror att det har att göra med att jag inte är så förtjust i majonäs och att den känns rätt stabbig (föredrar löjromstoast) men den här blev ändå godare än jag hade tänkt mig
Garnera med rom, citron och dill. stenbitsrom. salladsblad stenbitsrom citronskivor dill. Hacka räkorna grovt och blanda dem med majonnäs, crème fraiche och dill
Lägg en klick rom på toppen av blandningen. 1100 g löjrom eller sikrom. 14 skivor Norskt Lantbröd 20 g smör 200 g crème fraiche 1 msk pepparrot på tub 2 krm salt 0,5 tsk vitpeppar, malen 1 dl färsk dill, finhackad 100 g löjrom eller sikrom 500 g räkor med skal 80 g rökt/gravat reninnanlår 1 stjälk salladslök, finhackadSkär bort kanterna på brödet och stek i smöret i en ”grillpanna” tills de är gyllenbruna på båda sidor
Det var planerat att vi skulle ha löjrom men det var alldeles för dyrt så vi köpte laxrom istället. Banda alla ingredienser till röran (rom, räkor, majonnäs och dill)