4 Revben 2 gula lökar ca 1 kg tjockarevbensspjäll 15 svartpepparkorn 2 tsk salt 3 lagerblad 1 köttbuljongtärning Ingefärsglaze 4 msk riven färsk ingefära 2 dl färskpressad apelsinsaft 1 dl flytande honung 1/2 dl japansk soja Till servering rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Tjock knäckta revben är en styckningsdetalj som vi gärna köper hem från slaktaren. Släng ihop marinaden, smaka av och smörj in de avrunna och nu svala revbenen
Jag brukar koka en glace på smör, hemgjord ketchup, soja, socker och salt. Tjockarevben från gris är ju helt fantastiskt gott och då det är mycket kött på dem finns det bra möjligheter att späcka dem med olika delikatesser från fantasins värld
Riv vitlöken och blanda samman med honung, soja, salt och peppar. Jag älskar revben. Revben faller under kategorin favoritkött att grilla i min bok, och jag gör det därför både gärna och ofta här hemma
Värm gelé och honung och blanda med soja och ingefära. Skär revbenen i bitar. Pensla revbenen och tillaga i ugnen i 30 minuter. 2 kg tjockarevben. 2 tsk soja
En extra bonus med den här rätten är att allt går göra dagen innan gästerna kommer eller tidigare samma dag och sedan bara värma på revben och ställa fram tillbehören