Tapenade rödlök recept

Bönsallad med tapenade

Bönsallad med tapenade

Tapenade. Blanda bönor och tapenade och vänd ner rostade grönsaker och tomater. 2 st rödlökar. Hacka oliver, vitlök, sardeller, kapris och timjan för hand

Italiensk buffe

•Crostini med tapenade. Halvera cocktailtomater, skiva rödlöken, och dela de soltorkade tomaterna i mindre bitar
Italiensk plockmat

Italiensk plockmat

Bla crostini med tapenade, manchego ost, melon & fetaostsallad som dessvärre inte fångades på bild. tapenade
Capresegratäng

Capresegratäng

Men traditionsenligt kom några grannar och eldade med oss och i kylan åt vi sedan lite tilltugg med tapenade och pesto och drack vin och öl
LCHF sillfavoriter hemma hos oss!

LCHF sillfavoriter hemma hos oss!

Rör ihop tomatpuré, olja, tapenade och vinäger i en skål/burk. Rör ner purjolöksringar, rödlök och sillbitar
LCHF tomatsill – tips inför julen!

LCHF tomatsill – tips inför julen!

Rör ihop tomatpuré, olja, tapenade och vinäger i en skål/burk. Rör ner purjolöksringar, rödlök och sillbitar
Örtbakad falukorv

Örtbakad falukorv

Fördela tapenade i varannan skåra och tryck ner aubergine, squash och mozzarella i skårorna. Skär tomaterna i mindre bitar och skiva rödlöken
Rökiga paprikabiffar med potatisgratäng - på en tisdag!

Rökiga paprikabiffar med potatisgratäng - på en tisdag!

Orkar man gör man en tomatsallad med rödlök till eller en enkel sallad med gurka, tomat och paprika. Potatisgris som jag är blev jag sugen på potatisgratäng idag och det är väl inget som säger att det endast får tillagas på helgerna
Kräftskiva!

Kräftskiva!

crostini med tapenade och svenskt knäckebröd med matjesröra. Till själva kräftorna bjöd vi på Västerbottenspaj, dekorerad med stenbitsrom, creme fraiche och rödlök, bröd, prästost, smaksatt färskost, ramslöksmajonnäs, saffransmajonnäs, nypotatissallad med kantareller samt vanlig grönsallad med tomat, rädisor och avocado
Ugnsbakade tomater

Ugnsbakade tomater

Tapenade, Philadelphiaost, blåmögelost, champinjoner -allt som faller dig själv i smaken. 4 hackade oliver/tomathalva1 rödlök1 viltlöksklyftaparmesanostruccolaDela tomaterna så det blir ett lock och en underdelSkär ut innehållet på tomaterna, så det inte blir vattnigtHacka oliverna, rödlöken och pressa i vitlöken och blanda med salt o pepparLägg i fyllningen i de tomma tomathalvornaRiv parmesan och strö överStäll in i ugnen i ca 15 min tills de har fått fin färgLägg upp ruccola på tallriken och lägg på de färdig grillade tomaternaKLART. 1 rödlök