•Crostini med tapenade. Italiensk buffe. Här kommer en jätte god buffe a la Italia. Perfekt nu till sommarens alla festligheter såsom bröllop, student etc
Mixa sedan ihop alla ingredienser till tapenaden. Jalapenodipp med vitlöksost 100 g färskost med vitlökssmak 0,5 dl finhackad jalapeno 2 msk creme fraiche Salt och peppar Gör såhär. Lättgjord tapenade Ca 210 g urkärnade oliver (gärna kalamata) 1 pressad vitlöksklyfta 1-2 msk citronsaft (justera syra efter smak) 0,5 dl olivolja Salt & peppar Tapenade. Paprikadippa 5 grillade paprikor (jag har använt färdigrillade på burk) 2 dl cremé fraiche 1 pressad vitlöksklyfta Några droppar tabasco eller ca 0,5 tsk rökt paprika 1 liten knippe finhackad färsk basilika 1-2 msk citronsaft från en färsk citron Salt & peppar Paprikadipp. 2 msk creme fraiche. 2 dl cremé fraiche
Mixa med mixerstav, blanda ner smör och creme fraiche. Blomkålsmos1 blomkålshuvud1/2 gul lök2 vitlöksklyftor1 msk smör1 dl creme fraiche1 grönsaksbuljongtärningsalt och pepparSkär blomkålenl löken och vitlöken i mindre bitar
Till snacksrullarna använde jag den här gången en tapenade från ICA med zucchini, paprika och aubergine, men jag har också gjort dem med pesto på soltorkad tomatcrème och med grön olivcrème
4 4 portioner torskrygg (eller alaska pollock) 900 g fast potatis 1/2 dl tapenade soltorkade tomater 2 dl lätt crème fraiche franska örter 65 g medelhavsmix Att ha hemma 2 msk olivolja 1 tsk timjan salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Jag kryddade med ett par-tre matskedar tapenade och minskade då litet på saltet. Tillsätt 1/2 dl ströbröd, 2 ägg, 1 dl grädde och mjölk blandat (smaksatt crème fraiche kan nog fungera bra också), 3/4 tsk salt, litet svartpeppar
På hyllan med inlagda soltorkade tomater, grillad paprika, tapenade, pesto och annat gott hittade jag en liten burk finfördelade grönsaker i olja och vinäger som jag bestämde mig för skulle ner i såsen