Tandoorikyckling kycklinglår recept

Tandoorikyckling i ugn

Tandoorikyckling i ugn

1 kg kycklinglår. 1 kg kycklinglår 1 citron, saften 3 dl tjock yoghurt 2 vitlöksklyftor 25 g färsk ingefära 1 msk spiskummin 3 tsk malen koriander 0,5 tsk cayennepeppar 0,5 tsk kardemumma 0,5 tsk nejlika 0,5 tsk malen svartpeppar 1 msk paprikapulver 1 kruka färsk koriander
Tandoorikyckling med färsk mangosalsa

Tandoorikyckling med färsk mangosalsa

trä upp kycklinglåren 2 och 2 på mindre spett för hanterbarhetens skull. 500 g kycklinglårfiléer. 1. Tänd grillen eller sätt ugnen på 225 grader
Tandoorikyckling

Tandoorikyckling

Ta skinnet av kycklinglåren. Skär några skåror i varje kycklinglår. Bred röran tjockt över kycklinglåren

Tandoorikyckling med kardemummaris

Servera en god sallad till och någon form av chutney 1 hel kyckling eller 4 kycklinglår. Dra skinnet av kycklingen, dela kycklingen i sex delar och skär tre snitt i varje del, lägg den i en ungnsform

Tandoorikyckling

 Ta skinnet av kycklinglåren. Skär några skåror i varje kycklinglår.  Bred röran tjockt över kycklinglåren

Tandoorikyckling

4 kycklinglår, ca 850 g, eller 1 styckad kyckling. Skölj och torka av kycklingdelarna. Blanda marinaden i en plastpåse

Tandoori Murgh (tandoorikyckling)

2 st kycklinglår. Dra skinnet av kycklingdelarna. Lossa bröstköttet delvis från benet. Skär 3-4 diagonala snitt i lårbitarna ända in till benet