) På Kung Markattas hemsida hittade jag recept på hemgjord tacosås. Smaksätt med 1/2 tsk salt, 1/2 tsk rårörsocker, 1 tsk torkad oregano och saften från 1 lime. 1 lime
Tillsätt alla övriga ingredienser utom lime eller vinäger. Mexikanskt böndipp, tacosås och nachochips är standard som tillbehör när vi äter tex-mex här hemma
Vi åt kycklingen som tacos med sallad, gurka, avokado, riven ost, tacosås och vitlökssås (creme fraiche, vitlök och salt) men jag tror att den skulle vara god till kokta grönsaker eller stekt vitkål också med någon god sås till
Enklast är att fylla dem med ost och tacosås. Vi äter nästan alltid quesadillas i sällskap, stående runt spisen med en iskall Corona och tillhörande lime
ev lime (att pressa över din färdiga taco). 1 burk tacosås (styrka efter smak). Så här gör du 20 minuter Stek köttfärsen i några matskedar smör eller neutral olja och häll sedan över tacokryddan enligt anvisning på påsen
I stort sett är det tortillabröd som gratineras med tacosås och ost, här en vegansk ostkräm som du enkelt slänger ihop av havrefraiche och riven vegoost
Så denna kväll hittade jag en tacosås i kylen som fick tacosuget att rusa till, vilket resulterade i en tacogryta som jag valde att servera tillsammans med limeris, en fräsch sallad och hemgjorda pitabröd som jag hade färdiga i frysen att plocka fram