Fräs färsen klar, krydda med tacokrydda (späd ev. Pajfyllning och topping1 gul lök600 g nötfärs1-2 tacokryddpåsar (beroende på hur kryddigt man vill ha det)0,5 pkt krossade tomater3 st tomater2,5 dl creme fraiche2 dl riven ostFinhacka löken, stek den mjuk. 600 g nötfärs
Fräs köttfärs (om du vill ha med lök så fräs den tillsammans med köttfärsen). Det är lätt att göra den glutenfri genom att byta ut pajdegen till en glutenfri pajdeg som passar väldigt bra till just denna tacopaj, se recept här
Skala och hacka löken och bryn tillsammans med färsen. Jag gjorde en tacopaj med 3 olika fyllningar, köttfärs, tacosalsa och en krämig topping. 500 g blandfärs 1 gul lök1 påse tacokrydda1 dl vatten. Lägg färsen i pajskalet och lägg över tacosalsan och till sist fyllning nummer 3. 500 g blandfärs
Tacofärs. Finhacka lök och vitlök och stek tillsammans med nötfärsen i lite smör. Fyll sedan skalet med färsen och skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med jalapenos, blanda ihop oströran och bred över färsen
Jag gjorde istället en botten med majsmjöl och kryddade soyafärs med vitlök, paprikapulver och spiskummin (det är spiskummin som är själva grejen i tacomixpåsen), det resulterade i en lite roligare och antagligen mycket nyttigare tacopaj
Tillsätt färsen och bryn tillsammans med tacokryddan tills färsen är genomstekt. Att göra pajbotten på sötpotatis är inget jag kommit på själv, men jag tyckte att det var ett spännande och kreativt sätt att göra det på, så jag provade att göra en tacopaj med sötpotatisbotten
Lättlagad tacopaj med färs och krämigt osttäcke. (På bilderna nedan kan du se att jag inte förgräddade pajskalet först, utan la färsen direkt över degen