Tabouleh recept

16 Spara
Tabouleh

Tabouleh

Men jag hade mycket citron kvar så jag tänkte att jag äntligen skulle göra tabouleh som jag tror är en libanesiskt rätt, har ätit den på Falafel nr 1 Meze bakom lilla torg på Engelbrektsgatan
10 Spara
Tabouleh

Tabouleh

Libanesisk sallad och är väldigt väldigt populär. Äts till allt möjligt men framförallt super gott till grillat
22 Spara
Arabisk afton

Arabisk afton

Arabisk afton med grillning. Ljumma kvällar med solnedgång måste bara innebära arabisk afton. fyrkantig och vit) servis såg lite blek ut för att kunna låtsas tillhöra en arabisk afton, så jag fick pimpa duktningen lite
0 Spara
Foodie

Foodie

 “Foodies" ser på mat som något mer än bara energiintag för överlevnad. “Foodies” är oftast amatörer i köket och enbart för nöjets skull studerar de mat och matrelaterade ämnen
7 Spara
Tabouleh

Tabouleh

Låt bulguren vila i citronsaften medan du jobbar med andra ingredienserna så att kornen sväller. Finhacka persiljan, tomaterna och löken och blanda tillsammans
0 Spara
Tabouleh

Tabouleh

Tabouleh på blomkålsris 1 blomkålshuvud1 rödlök2 dl klippt, färsk persilja2 vitlöksklyftor (pressade)saft från 1 citronnågra drag (eller ganska många drag) med pepparkvarnenhavssalt Mixa blomkålen till ett ris i en matbredare, finchacka rödlöken och
0 Spara
Tabouleh på mitt vis

Tabouleh på mitt vis

Jag har fått dille på tabouleh. Nu finns det helt klart värre saker att få dille på och ska väl erkänna att det slinker ner ett och annat som inte är lika nyttigt som tabouleh, speciellt så här under semestertider
2 Spara
Sesampanerad kyckling & tabouleh

Sesampanerad kyckling & tabouleh

Mer sesam. kycklingfilélimevitlök salt+sesamfrötorkad krossad chilli+1 tomater1 röd paprika1/2 gul lök 1 stor knippe bladpersilja1 citron2 "portioner" bulgur2 msk olivoljaEtt par nypor salt+lite matyoghurt eller c-fSkär kycklingfile i tunna bitar, blanda med finhacka vitlök, pressa lite citron, salta och olja
4 Spara
Rawfood fredag

Rawfood fredag

Godmorgon fredag.  Du är välkommen som alltid. Vi håller på för fullt och gör nya temakassar till Mat. se. Det blir LCHF, det blir en Barnkasse och kanske något mer, förslag
1 Spara
Mina Äppelgömmor

Mina Äppelgömmor

Mina äppelgömmor ca 25 st. Mina äppelgömmor ca 25 st 25 g jäst. I tidningen Hembakat heter dessa smarriga bullar Evas Äppelgömmor men eftersom jag inte har någon aning om vem den där Eva är så döper jag om dem till Mina Äppelgömmor
0 Spara
Peccorino-kycking & linstabouleh

Peccorino-kycking & linstabouleh

Tabouleh. KycklingfiléLite finstrimlad purjoRiven peccorino (eller parmesan)Ägg+Per portiongula linser (mung dal) (1 dl per pers)tomat (1 per pers)bladat persilja rödlök (1/4 per pers)citron saltolivoljaSåscreme-ffinrivet citronskal (ta lite från tabouleh-citronen)saltGnid in kycklingen med salt och citron
2 Spara

Tabouleh

Hacka tomaterna, strimla persilja och mynta mycket fint och lägg i en bunke. Häll på ca 2 msk olivolja och saften från citronerna samt en matsked vatten
1 Spara

Tabouleh

Tabouleh. Koka upp kyckling/grönsaksbuljong, rör i bulgur eller cous-cous, lägg på lock och ta av från värmen
1 Spara

Tabouleh

Koka bulgur i vatten enligt anvisningen på förpackningen, men lägg i en buljongtärning i vattnet. Låt bulguren kallna och rör den luftig
1 Spara

Min Tabouleh

Pensla värmda tortillabröd med grek eller turk yoghurt och lägg på Tabouleh. Koka bulgur enl anvisning men lägg i bulj tärn och vitlök i vattnet
0 Spara

Full rulle och mumsigt treårskalas

Livet tuffar på. Det har varit mycket att göra det senaste med bågskytteträning och tävling på Brattön, schlager, Rent, flera artiklar på gång samtidigt, loppisar, panikattack, storkalas för 3-åringen m
0 Spara

Festrest

Så hade jag gjort Tabouleh. Det blev ungefär lika mycket över som det blev av Taboulehn. Buffématen räckte och det blev en del över
Sökförslag och sidor