Jag gjorde en supergod försvenskad variant av Tabouleh (supergod libanesisk sallad baserad på persilja), skivade vildgurka, labneh och fyllde grillade hela paprikafiléer med mosad labneh
Vi den tillsammans med tabouleh och bönor. Tabouleh, 4 pers. (denna gång gjorde jag så här, jag gör lite olika)2 dl bulgur4 dl vatten1 paprika, i små tärningar½ gurka, i små tärningar2 tomater, i små tärningar2 msk olivolja2 krm salt2 dl hackad persiljaKoka bulguren enligt anvisningar på paketet (den jag använder ska koka i 8 minuter och då låter jag den koka max det)
Blanda persilja, tomat, paprika, lök och mynta. En favorit sallad till mig är den Libanesiska persiljesalladen tabole (Tabouleh, Tabboule, Tabouli, etc
Rökt paprikapulver är en ny upptäckt. -----Tabouleh. mycket persiljagul löktomatzuccini (eller gurka - men jag har överproduktion från lotten)paprika+rikligt med pressad citron och olivoljasaltFinhacka grönsaker och blanda med den kokta bulguren
TaboulehEn stor näve blad persilja1 tomat1/2 gurka1/3 rödlök2 vitlöks klyftorsaften av en halv citron2 msk olivolja1 msk coscos1/3 tsk mald spiskumminpeppar,saltFinhacka och ur kärna tomat och gurka. KlartMhamara (valnöt och paprika röra)1 dl hela valnötter4 msk paprika pure (finns i utländska butiker)1 vitlöks klyftasaften av en halv citron1/2 tsk vegata1/2 tsk chili 1 msk ströbröd2 msk olivoljaPulsera valnötterna i en mixer, men inte för fint, det ska vara lite bitigt
Fräs vitlök, lök och paprika häll i tomaterna och buljongen. Tabouleh. krossade tomater, grönsaksbuljong, 1/2 hackad gul eller röd paprika, 2 krossade/hackade vitlöksklyftor
Pensla värmda tortillabröd med grek eller turk yoghurt och lägg på Tabouleh. 1 paprika i bitar. Koka bulgur enl anvisning men lägg i bulj tärn och vitlök i vattnet