Förra veckan var det saft, varpå vi visade upp lite olika sätt att använda den. Saft är faktiskt en himla användbar produkt, framför som fjäskande småbarnsförälder
Det är från en kampanj vi gjorde med saft då vi visade upp lite olika användningssätt. Saft är faktiskt en himla användbar produkt, framförallt som småbarnsförälder
Sila bort frukt och bär i en saftsil. Koka upp saften med sockret. 1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder. 0,5 kg syltsocker
2 citroner pressas på saft och droppas över frukten vartefter, de vill gärna mörkna snabbt. Tillsätt 5 dl syltsocker och låt det koka ihop en stund till. 2 citroner pressas på saft och droppas över frukten vartefter, de vill gärna mörkna snabbt
5 dl syltsocker. 1 citron (saft+rivet skal). 5 dl syltsocker. 1 citron (saft+rivet skal). Våra bästa grannar Carin och Olof kom över med en burk marmelad
Lägg syltsocker och tomaterna i en stor gryta. Pressa i limesaften i slutet av koktiden. 1 kg syltsocker. saft från 1 lime. 1 kg syltsocker. 1 vaniljstång saft från
saft från ½ citron. 4 dl syltsocker. Rör ner detta tillsammans med kanelstången och citronsaften, och låt det koka i ytterligare 20 minuter. 4 dl syltsocker. 1 vaniljstång 1 kanelstång saft från ½ citron
Har du tur så finns det fortfarande buskar vars sommarblommor lyckades undvika saftning. Dessa blommor har nu förvandlats till underbart vackra kolsvarta bär som bara väntar på att bli saft, sylt och marmelad