Syltsocker päron recept

Lingonsylt med päron

Lingonsylt med päron

Skala, kärna ur och tärna päronen ganska fint. Koka upp lingon, päron och vatten i en stor gryta och koka under lock i 15 minuter. 5 kg päron. 6 dl syltsocker
Rosenkvittenmarmelad

Rosenkvittenmarmelad

Len i konsistensen och så full av smak, en blandning av päron/äpple. Tillsätt 5 dl syltsocker och låt det koka ihop en stund till
Päronmarmelad med vanilj och ingefära

Päronmarmelad med vanilj och ingefära

2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka. Tillsätt syltsocker och låt koka 3-5 minuter till. 5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)
Päronmarmelad

Päronmarmelad

Blanda ner ingefäran, syltsocker och honungen i kastrullen och låt koka kraftigt i c. Det som tog mest kraft var nog att skala pärona
Päronmarmelad med honung

Päronmarmelad med honung

Skala och kärna ur päronen. Pressa citronen och häll saften över päronen. Låt päronen koka upp och sjud på svag värme ca 10 min utan lock. Blanda ner ingefäran, syltsocker och honungen i kastrullen och låt koka häftigt 2 min. 1,5 kg päron. 500 g syltsocker
Päronmarmelad!

Päronmarmelad!

Ända sen jag fick systrarna Bergströms kokbok i födelsedagspresent har jag tänkt koka päronmarmelad men brist på tid, päron och energi har stått i vägen, fram tills nu
Päronmarmelad med vanilj

Päronmarmelad med vanilj

1 sats ca 1 kg päron 4 msk färskpressad citronsaft 1 - 2 vaniljstänger 3 - 3 1/2 dl syltsocker Lägg till i inköpslistan
Päronmarmelad

Päronmarmelad

Just nu är päronen så himla goda och billiga så då passade jag på att göra päronmarmelad. Skala, kärna ur och tärna päronen

Basrecept sylt - smakvariationer

250 gram Dansukker Syltsocker , ca 3 dl. 500 gram päron , skalade, i bitar. 250 gram Dansukker Syltsocker , ca 3 dl. 250 gram Dansukker Syltsocker , ca 3 dl. 250 gram Dansukker Syltsocker , ca 3 dl. 250 gram Dansukker Syltsocker , ca 3 dl. 250 gram Dansukker Syltsocker , ca 3 dl
Päronmarmelad

Päronmarmelad

Det blåste ju helt galet mycket i slutet på veckan och då har väldigt många päron och äpplen trillat ner
Päronmarmelad med vanilj

Päronmarmelad med vanilj

Tillsätt snittad vaniljstång och syltsocker. Skala, dela, kärna ur och skär päronen i bitar. Smaksätt med päronkonjak och lägg tillbaka vaniljstången
Päronmarmelad med valnötter och citron

Päronmarmelad med valnötter och citron

Skala päronen och lägg i kallt vatten med lite citron så de inte mörknar. Skär päronen i ca 2 cm stora bitar, lägg i en kastrull och pressa saften från en citron över. Koka 20 minuter, tillsätt syltsocker och koka 20 minuter till
Skördetid - Päronmarmelad med valnötter

Skördetid - Päronmarmelad med valnötter

I pkt syltsocker. 1 kg päron (ca 8 st). Skär päronen i 2 cm stora bitar och lägg i en kastrull tillsammans med ingefära och saften av en pressad citron. 1 kg päron
Päronmarmelad med ingefära

Päronmarmelad med ingefära

Skala och kärna ur päron, det ska bli 500 g när skal och kärnhus är borta. Tillsätt då 2 dl syltsocker och 1/2-1 msk finhackad färsk ingefära. 2 dl syltsocker
Päronmarmelad

Päronmarmelad

Skala och riv päronen grovt. Lägg päron, socker, vatten och uppskuren vaniljstång i en kastrull. Mosa päronen med en stavmixer ganska slarvigt, får gärna vara lite bitar kvar
Päronmarmelad

Päronmarmelad

Jag avslutar min ledighet med att bjuda alla min grabbar på nybakta ostfrallor med nykokt päronmarmelad