Skala, kärna ur och tärna päronen ganska fint. Koka upp lingon, päron och vatten i en stor gryta och koka under lock i 15 minuter. 5 kg päron. 6 dl syltsocker
2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka. Tillsätt syltsocker och låt koka 3-5 minuter till. 5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)
Skala och kärna ur päronen. Pressa citronen och häll saften över päronen. Låt päronen koka upp och sjud på svag värme ca 10 min utan lock. Blanda ner ingefäran, syltsocker och honungen i kastrullen och låt koka häftigt 2 min. 1,5 kg päron. 500 g syltsocker
Ända sen jag fick systrarna Bergströms kokbok i födelsedagspresent har jag tänkt koka päronmarmelad men brist på tid, päron och energi har stått i vägen, fram tills nu
Skala päronen och lägg i kallt vatten med lite citron så de inte mörknar. Skär päronen i ca 2 cm stora bitar, lägg i en kastrull och pressa saften från en citron över. Koka 20 minuter, tillsätt syltsocker och koka 20 minuter till
I pkt syltsocker. 1 kg päron (ca 8 st). Skär päronen i 2 cm stora bitar och lägg i en kastrull tillsammans med ingefära och saften av en pressad citron. 1 kg päron
Skala och kärna ur päron, det ska bli 500 g när skal och kärnhus är borta. Tillsätt då 2 dl syltsocker och 1/2-1 msk finhackad färsk ingefära. 2 dl syltsocker
Skala och riv päronen grovt. Lägg päron, socker, vatten och uppskuren vaniljstång i en kastrull. Mosa päronen med en stavmixer ganska slarvigt, får gärna vara lite bitar kvar