Syltsocker gör sylten hållbar och fast. 80 % blåbär och 20 % vinbär ger en bra balans. Cirka 1, 2 kg sylt 500 g blåbär 200 g svarta vinbär ½ dl vatten 500 g syltsocker Blanda bär och vatten i en kastrull och koka upp. 500 g blåbär. 500 g syltsocker
Men för oss som använder syltsocker, dvs. Det har inte blivit några besök i blåbärsskogen för min del, men väl ett besök på Bondens marknad - ett "good enough"-alternativ
Koka upp blåbär och syltsocker. Börja med blåbärskompotten. Häll över hälften av blåbärskompotten. Häll över resten av färskostsmeten och avsluta med att skeda över den sista blåbärskompotten
Min sylt blev ganska lös, men du som vill ha en fastare sylt med mer marmeladkonsistens tar antingen mer syltsocker eller pytsar också i en halv flaska pektin på slutet och låter koka med några minuter
Tillsätt syltsocker och rör om. Lägg hallon och blåbär i en rostfri kastrull. 500 gram hallon300 gram blåbär400 gram syltsocker med pektin1 krm natriumbensoat1. 300 gram blåbär. 400 gram syltsocker med pektin
En burk blåbärssylt 400 gram blåbär 350 gram syltsocker 3 msk vatten Koka upp blåbär, syltsocker och vatten. - Läs hela inlägget här 400 gram blåbär. 350 gram syltsocker
Häll dom i en kastrull tillsammans med ströspcker och syltsocker. Har faktiskt rätt så mycket blåbär på min tomt och det brukar bli några liter per säsong + en del som går rätt ner i munnen förstås
Blåbärssylt. Stryk den resterande blåbärssylten tunt över den avsvalnade pajen. 1280 g blåbärssylt, färdigköpt eller recept enligt nedan. 1250 g frysta blåbär (eller färska). 1135 g syltsocker. 1Mazarinmassa250 g mandelmassa, rumsvarm 100 g smör, rumsvarmt (saltat) 110 g ägg, rumsvarma [2 st] 60 g äggula, rumsvarma [3 st] 280 g blåbärssylt, färdigköpt eller recept enligt nedan. 1Blåbärssylt250 g frysta blåbär (eller färska) 30 g citronjuice 1 tsk vaniljsocker 135 g syltsocker