1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder. 2 urkärnade äpplen. 0,5 kg syltsocker
I helgen kände jag att jag var tvungen att ta hand om lite sommaräpplen. Tillsätt syltsocker. Bildbevis när älgarna kalasade på våra äpplen för några somrar sedan
I veckan hade vi fått en hel back med äpplen av Amandas farmor. Skala och tärna äpplen, koka de mjuka i en skvätt vatten, någon msk strösocker och lite vaniljpulver
Skala, kärna ur och skär 4 äpplen i smala klyftor. Tina 2 dl fryst råsaft av havtorn och blanda med 2 dl vatten, 1 dl strösocker och 1/2 dl syltsocker i en kastrull
Höj värmen och tillsätt 400 g syltsocker. 400 g syltsocker. Rabarber och äpple trivs bra ihop. Tänk på att marmeladen behöver ett par dagar för att stå till sig
Rör ner syltsocker och citronsaft från en halv citron i moset. Skala och dela äpplena i mindre bitar. Koka upp och låt småputtra tills att äpplena är mjuka
Skölj bären och skala och dela äpplena i små bitar. Koka bär och äpplen under lock i ca 20 minuter. 2 äpplen. 1 dl syltsocker till varje dl avrunnen saft
Det är ju också högsäsong för äpplen nu och som vanligt delar våra snälla grannar med sig, så nu kommer det att dyka upp blandade äppelrecept här på bloggen som på löpande band
Skala, kärna ur och skär äpplena i små bitar. Blanda äpplen, sirap, vatten och citronsaft i en gryta och sjud under omrörning i cirka 10 minuter. Tillsätt syltsocker och kardemumma och koka ytterligare 3–6 minuter