Sylt/Marmelad. Lägg rabarbern, lök, honung, citron, vatten och buljongtärningen i en kastrull. Har som sagt blivit en del rabarber i år och då jag lessnat lite på både paj och saft så ville jag testa något nytt och sprang då på detta recept och bestämde mig för att testa
Jag hade tänkt att hasa mig iväg och plocka hallon också, eftersom vi upptäckte ett härligt hallonsnår igår, men semesterlatheten tog över och efter velande hit och dit, mellan kompotter, saft, sylt och soppa, blev det en vanlig rabarberpaj, men jag gjorde smulpajen lite extra “smörsmulig” och det blev en riktigt god knäckig paj till eftermiddagskaffet
Blanda aronia med äpple eller rabarber till sylt eller saft. Ta fram en rostfri kittel eller skål och lägg i 1 liter aroniabär, 1/2 skivad citron (välskrubbad och helst eko), och 2 tsk citronsyra. 1/2 skivad citron. 2 tsk citronsyra
Häll ner blåbärssylten i botten. Ursprungsreceptet kommer härifrån och blåbären skulle kunna bytas ut mot antingen rabarber, plommon, hallon, jordgubbar eller varför inte en kombination av alla möjliga frukter
Jag rekommenderar även min enkla chiasylt med rabarber och hallon (som självklart kan göras på bara hallon eller andra bär) till sconesen – lättlagad och med lite nyttigheter i lyxen