Sviskonkräm recept

Ålandspannkaka

Ålandspannkaka

Skippade dock Sviskonkrämen och åt färska Italienska jorgubbar till. Ålandspannkaka serveras traditionsenligt med sviskonkräm och grädde (alternativt hallonsylt eller motsvarande)
Soliga dagar på Åland

Soliga dagar på Åland

Dagen efter provade vi förstås Åländsk pannkaka med sviskonkräm och grädde. Vi spenderade ett par dagar på ett underbart soligt Åland

Matrelaterad historia - blandat

Ålandspannkakan med sviskonkräm (länk. Ärter och fläsk, sill och potatis, kams, sluring. I visthusboden kan vi såklart finna nedsaltat fläsk och sill

Åland i mitt hjärta

Ålandspannkaka med sviskonkräm och det mustiga svartbrödet. Hit vill jag ofta, om så bara i tanken. Åland en pärla mellan Finland och Sverige
Vi drog till Åland

Vi drog till Åland

Enebo är ett gårdscafé där man kan njuta av kaffe och av Ålandspannkaka som självklart serveras med sviskonkräm och vispgrädde
Ålandspannkaka med sviskonkräm

Ålandspannkaka med sviskonkräm

Servera med sviskonkräm (eller sylt) och vispgrädde (snömos). Sviskonkräm. källa. visitaland. 1 l mjölk. 1 dl risgryn eller 1,5 dl mannagryn

Ålandspannkaka med sviskonkräm

Sviskonkräm. Servera med sviskonkräm (eller sylt) och vispgrädde (snömos. Ålandspannkaka. Mjölk och mannagryn kokas till en smidig gröt som får svalna något
Ålandspannkaka (m. risgryn)

Ålandspannkaka (m. risgryn)

4 port1 kg/10 dl kokt risgrynsgröt¾ dl vetemjöl ½ tsk salt 1 tsk stött kardemumma 2 ägg ¾ dl strösocker 1 msk smör Sviskonkräm. 1 msk smör Sviskonkräm
Ålandspannkaka (m. mannagryn)

Ålandspannkaka (m. mannagryn)

Goda tillbehör är lättvispad grädde och sviskonkräm, men även annan kräm är gott till. 4 port 1 liter gammaldags mjölk1 dl mannagryn¾ dl vetemjöl½ tsk salt1 tsk stött kardemumma2 ägg¾ dl strösocker1 msk smörSviskonkräm
Ålandspannkaka / Finnish Åland Pancake

Ålandspannkaka / Finnish Åland Pancake

Pannkakan serveras med sviskonkräm. Sviskonkräm. Servera med sviskonkräm. Ålandspannkaka är en variant av ugnspankaka, som görs på risgryns- eller mannagrynsgröt och smaksätts med kardemumma
Ålandspannkaka (m. risgryn)

Ålandspannkaka (m. risgryn)

4 port1 kg/10 dl kokt risgrynsgröt¾ dl vetemjöl ½ tsk salt 1 tsk stött kardemumma 2 ägg ¾ dl strösocker 1 msk smör Sviskonkräm. 1 msk smör Sviskonkräm
Ålandspannkaka (m. mannagryn)

Ålandspannkaka (m. mannagryn)

Goda tillbehör är lättvispad grädde och sviskonkräm, men även annan kräm är gott till. 4 port 1 liter gammaldags mjölk1 dl mannagryn¾ dl vetemjöl½ tsk salt1 tsk stött kardemumma2 ägg¾ dl strösocker1 msk smörSviskonkräm
Ålands Pannkaka

Ålands Pannkaka

Servera med sviskonkräm och snömos (åländskt uttryck för grädde). Mjölk och ris/mannagryn kokas till en smidig gröt som får svalna något
Lene-Majs Pannkaka

Lene-Majs Pannkaka

Äts med sviskonkräm och grädde. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en långpanna. Blanda smöret och vattnet i en kastrull och värm tills smöret smält