Klyv krabban genom att lägga den med ryggen neråt. 1 färsk krabba (ca 500 g). Bryt bort stjärten. Stick in en kraftig kniv i huvudänden och skär igenom efter mittlinjen
Gör så här Finhacka eller mixa krabban. Blanda krabba, äpple, gräddfil, senap, gräslök och salt. 2 msk Arla® Svenskt Smör. Antal portioner 1 st 2 st 4 st 6 st 8 st Välj 240 g krabbpinnar 2 äpplen 2 dl Arla® gräddfil ½ msk senap 1 dl hackad färsk gräslök 1 tsk salt ½ vitlöksklyfta 2 msk Arla® Svenskt Smör 4 skivor lantbröd
Jag njöt av att få prova alla deras underbara ostar såsom Gäsene special, Bondmoran (min absoluta favorit), Minimunk, Port Salut och landets enda Hushållsost som ystas på svensk mjölk, Gäsene Hushållsost
Skulle ha ätit krabba idag men kom visst lite för sent för det var slut på varenda en i butiken. 2 Tunnbröd4 msk naturell philadelphiaost 1/2 msk hackad persilja 1 /2-1 liten riven vitlöksklyfta Svensk rödbetspizza med skinka. 2-1 liten riven vitlöksklyfta Svensk rödbetspizza med skinka
KORIANDER ”Green Egg” svensk bläckfisk, mojo cilantro. SESAM ”Mille Feuille” krabba, rättika, chili. Varsågod, här kommer måndagens bildbomb från helgen som varit haha
Jag har nyss börjat smälta två sorters sillar, en perfekt färskpotatis, nybakat levain, ost från ett närliggande mikromejeri, ljus svensk lager, smör, dill, rödlök och en väl kyld vodka som intagits som snaps efter att den infuserats med citronzest och svartpeppar
På kvällen kvällen dukade vi upp med svensk mat. curry med krabba och dosa på Hoppers. Lite hemlängtan ändå kvällar som dessa då vi haft många mysiga midsomrar hemma i vår svenska hood
Ta en tub mjukost (jag använde en med smak av krabba och hummer men det går bra med vanlig räkost också) och bred över det första brödlagret och toppa sedan med skivor av hårdost