Svartvinbärssaft smör recept

Porterstek - lätt och gott i grytan med den allra godaste såsen

Porterstek - lätt och gott i grytan med den allra godaste såsen

Smörj en ugnsplåt med smör och lägg i potatisen. Salta och klicka över smör. Ta ut plåten med jämna mellanrum och ös upp smöret från plåten över potatisarna i omgångar, tillsätt eventuellt mer smör som får smälta i pannan om det blir för lite smält smör att ösa med
Köttgryta i lergrytan

Köttgryta i lergrytan

Men vill man kan man i stället ta öl eller svartvinbärssaft som och gör det gott och mustigt. Stek köttet i smör tillsammans med salt och peppar
Recept: Porterstek med Hasselbackspotatis. #Gästbloggat

Recept: Porterstek med Hasselbackspotatis. #Gästbloggat

Smörj en ugnsplåt med smör och lägg i potatisen. Salta och klicka över smör. Ta ut plåten med jämna mellanrum och ös upp smöret från plåten över potatisarna i omgångar, tillsätt eventuellt mer smör som får smälta i pannan om det blir för lite smält smör att ösa med
Kyckling med ädelost!

Kyckling med ädelost!

Skär kycklingen i bitar och stek i smör. 1 msk svartvinbärssaft. Tillsätt grädde, fond, kryddor, saft och soja
Höstgryta

Höstgryta

Bryn skinka i smör så att de får lite färg, krydda med salt & peppar. 0,5 dl outspädd svartvinbärssaft
Gudomligt god porterstek med krämig gratäng och sommarsallad

Gudomligt god porterstek med krämig gratäng och sommarsallad

Smöra en gratängform och häll i potatisblandningen, champinjonerna och löken. 11,5 dl svartvinbärssaft (outspädd). 125 g smör. 1Porterstek1,5 kg fransyska 3-4 morötter, skivade 1 stor gul lök, hackad 3 klyftor vitlök, hackad 50 cl porter 1,5 dl svartvinbärssaft (outspädd) 2 dl vatten 0,5 dl oxfond 1 tärning köttbuljong 1 dl soja 1 tsk timjan ca 15 enbär. 1Potatisgratäng1 kg mjölig potatis 2 dl mjölk 3 dl grädde 0,5 krm salt 1 stor gul lök ca 10-15 champinjoner 1 klyfta vitlök 25 g smör 150 g gratängost. Klicka över det resterande smöret och ställ in gratängen i ugnen i 10 minuter
PORTERSTEK

PORTERSTEK

Potatisen skivas nästan helt igenom, saltas och en klick smör läggs på. Ta ut med jämna mellanrum och ös upp smöret från fatet över potatisarna
Portergryta

Portergryta

rotsakerna med en klick smör och grädde. 1½ dl svartvinbärssaft. 1 flaska Porter 0,5 cl 1½ dl svartvinbärssaft
Renskavsgryta med lingon

Renskavsgryta med lingon

Stek renskaven på hög värme i smör så den får bra stekyta. smör, att steka i. 2 msk svartvinbärssaft, koncentrerad. 480 g fryst renskav, 2 paket smör, att steka i 2 gula lökar 2 klyftor vitlök 2,5 dl vispgrädde 2,5 dl vatten el mjölk 2 msk svartvinbärssaft, koncentrerad 2 msk oxfond, koncentrerad 2 krm salt 2 krm vitpeppar 2 msk majsstärkelse, eventuellt 1,5 dl lingon 0,5 dl persilja eller timjan, finhackad Kokt potatis till servering
Hjortskavsgryta

Hjortskavsgryta

Nästan alltid när jag tillagar vilt är kryddan enbär ett måste, går det att även tillsätta svartvinbärssaft och eller svartvinbärsgelé gör jag gärna det
Alla hjärtans dag bakelse

Alla hjärtans dag bakelse

Smält gelatinbladen efter anvisningarna på förpackningen och blanda i svartvinbärssaften. Smält smör och rör ihop med mjölken
Lammfärsbiffar med potatismos

Lammfärsbiffar med potatismos

Stek i smör i en stekpanna. 700 g lammfärs 1 ägg 1 gul lök 1 dl matlagningsgrädde 2 msk kryddblandning (Äventyrslusta använde jag) flingsalt 2 msk havrekli smör Hacka löken och stek lätt i smör, låt svalna. Tillsätt en klick smör, låt smälta och häll i ca 2 msk mjöl, vispa, tillsätt sedan 2 dl vatten och 1 dl matlagningsgrädde, vispa till lagom konsistens, häll på ytterligare vatten om det behövs. Sedan börjar man med smaksättningen, jag hade idag i en skvätt svartvinbärssaft, ca 1 msk kalvfond, 1 msk soja, 1 msk av kryddblandningen "Heta Nätter" (persilja, vitlök, svartpeppar och örter) och flingsalt
Åh, porterstek du ljuva - med bästa polarna hasselbackare!

Åh, porterstek du ljuva - med bästa polarna hasselbackare!

Smörj en ugnsplåt med smör och lägg i potatisen. Salta och klicka över smör. Ta ut plåten med jämna mellanrum och ös upp smöret från plåten över potatisarna i omgångar, tillsätt eventuellt mer smör som får smälta i pannan om det blir för lite smält smör att ösa med
Mazariner

Mazariner

Receptet på svartvinbärssaft hittar ni -->. Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt. Ställ fram smör och ägg så att det blir rumsvarmt, annars är det lätt att fyllningen skär sig
Porterstek med crushed potatoes

Porterstek med crushed potatoes

Smält smöret och pressa ned vitlök. Pensla potatisen med vitlökssmöret och strö över timjan, rosmarin och salt
Porterstek med gräddsås

Porterstek med gräddsås

Häll av kokvattnet, lägg smör och pepparrot i kastrullen. Vänd den kokta broccolin i smörblandningen. 1 dl konc svartvinbärssaft. 2 msk smör