Smörj en ugnsplåt med smör och lägg i potatisen. Salta och klicka över smör. Ta ut plåten med jämna mellanrum och ös upp smöret från plåten över potatisarna i omgångar, tillsätt eventuellt mer smör som får smälta i pannan om det blir för lite smält smör att ösa med
Smörj en ugnsplåt med smör och lägg i potatisen. Salta och klicka över smör. Ta ut plåten med jämna mellanrum och ös upp smöret från plåten över potatisarna i omgångar, tillsätt eventuellt mer smör som får smälta i pannan om det blir för lite smält smör att ösa med
Smöra en gratängform och häll i potatisblandningen, champinjonerna och löken. 11,5 dl svartvinbärssaft (outspädd). 125 g smör. 1Porterstek1,5 kg fransyska 3-4 morötter, skivade 1 stor gul lök, hackad 3 klyftor vitlök, hackad 50 cl porter 1,5 dl svartvinbärssaft (outspädd) 2 dl vatten 0,5 dl oxfond 1 tärning köttbuljong 1 dl soja 1 tsk timjan ca 15 enbär. 1Potatisgratäng1 kg mjölig potatis 2 dl mjölk 3 dl grädde 0,5 krm salt 1 stor gul lök ca 10-15 champinjoner 1 klyfta vitlök 25 g smör 150 g gratängost. Klicka över det resterande smöret och ställ in gratängen i ugnen i 10 minuter
Stek renskaven på hög värme i smör så den får bra stekyta. smör, att steka i. 2 msk svartvinbärssaft, koncentrerad. 480 g fryst renskav, 2 paket smör, att steka i 2 gula lökar 2 klyftor vitlök 2,5 dl vispgrädde 2,5 dl vatten el mjölk 2 msk svartvinbärssaft, koncentrerad 2 msk oxfond, koncentrerad 2 krm salt 2 krm vitpeppar 2 msk majsstärkelse, eventuellt 1,5 dl lingon 0,5 dl persilja eller timjan, finhackad Kokt potatis till servering
Nästan alltid när jag tillagar vilt är kryddan enbär ett måste, går det att även tillsätta svartvinbärssaft och eller svartvinbärsgelé gör jag gärna det
Stek i smör i en stekpanna. 700 g lammfärs 1 ägg 1 gul lök 1 dl matlagningsgrädde 2 msk kryddblandning (Äventyrslusta använde jag) flingsalt 2 msk havrekli smör Hacka löken och stek lätt i smör, låt svalna. Tillsätt en klick smör, låt smälta och häll i ca 2 msk mjöl, vispa, tillsätt sedan 2 dl vatten och 1 dl matlagningsgrädde, vispa till lagom konsistens, häll på ytterligare vatten om det behövs. Sedan börjar man med smaksättningen, jag hade idag i en skvätt svartvinbärssaft, ca 1 msk kalvfond, 1 msk soja, 1 msk av kryddblandningen "Heta Nätter" (persilja, vitlök, svartpeppar och örter) och flingsalt
Smörj en ugnsplåt med smör och lägg i potatisen. Salta och klicka över smör. Ta ut plåten med jämna mellanrum och ös upp smöret från plåten över potatisarna i omgångar, tillsätt eventuellt mer smör som får smälta i pannan om det blir för lite smält smör att ösa med
Receptet på svartvinbärssaft hittar ni -->. Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt. Ställ fram smör och ägg så att det blir rumsvarmt, annars är det lätt att fyllningen skär sig