Fransyska, högrev osv vad är det. 1/2 dl svartvinbärssaft + 1/2 dl vatten. 1/2 dl svartvinbärssaft +. Det är väldigt länge sen jag gjort någon stek, men efter att ha läst fina bloggen Två små kök, så bara måste jag slå till på hennes porterstek och oj vad gott det blev
1 1/2 kg högrev . 1/2 dl koncentrerad svartvinbärssaft . 1 Putsa köttet och skär i lite större bitar. Koka upp öl, saft, soja, fond, krossade enbär och pepparkorn
dl outspädd osötad svartvinbärssaft. dl outspädd osötad svartvinbärssaft. 3 kilo benfri högrev eller fläsk fläskkarre. Related 3 kilo benfri högrev eller fläsk fläskkarre
6 Portergryta ca 1200 g benfri högrev i bit 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 4 morötter 1 msk smör 50 cl porter 1/2 dl kinesisk soja 1/2 tsk salt 4 dl vatten 2 lagerblad 2 msk konc. svartvinbärssaft 1 1/2 msk majsstärkelse 2 dl vispgrädde salt och peppar Topping 140 g skivat bacon 1 liten purjolök 1 kruka persilja Till servering pressad potatis Lägg till i inköpslistan
När du trasat sönder köttet och blandat det i såsen smakar du av med en liten, liten skvätt svartvinbärssaft för att stabilisera upp det syrliga i det röda vinet och för att ge ragun ännu mer karaktär
Häll i porter, svartvinbärssaft, soja, enbär, svartpepparkorn och timjan. Jag har tidigare gjort denna stek på högrev, men denna gång gjorde jag det på nötstek
1,5 kg kött av fransyska, innelår, högrev etc, av älg eller nöt. 1½ dl koncentrerad svartvinbärssaft. Detta är en av mina favoriträtter och det är såsen som gör rätten
ca 1 1/4 kg benfritt nötkött av bog, högrev eller fransyska. 1-2 dl outspädd svartvinbärssaft. ca 1 1/4 kg benfritt nötkött av bog, högrev eller fransyska. 1-2 dl outspädd svartvinbärssaft