Svartvinbärssaft högrev recept

Portergryta

Portergryta

Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar. ca 1 dl svartvinbärssaft
PORTERSTEK

PORTERSTEK

Fransyska, högrev osv vad är det. 1/2 dl svartvinbärssaft + 1/2 dl vatten. 1/2 dl svartvinbärssaft +. Det är väldigt länge sen jag gjort någon stek, men efter att ha läst fina bloggen Två små kök, så bara måste jag slå till på hennes porterstek och oj vad gott det blev
Portergryta

Portergryta

1 kg högrev. 5 dl svartvinbärssaft. Skär köttet i tärningar. Skala och skär löken i klyftor. Skala morötter och palsternacka, och skär i stavar
Portergryta


Portergryta


1 1/2 kg högrev
. 
1/2 dl koncentrerad svartvinbärssaft
. 
1 Putsa köttet och skär i lite större bitar. Koka upp öl, saft, soja, fond, krossade enbär och pepparkorn
Klassisk Porterstek

Klassisk Porterstek

dl outspädd osötad svartvinbärssaft. dl outspädd osötad svartvinbärssaft. 3 kilo benfri högrev eller fläsk fläskkarre. Related 3 kilo benfri högrev eller fläsk fläskkarre
Portergryta

Portergryta

Tina 451 kcal med potatis (100 g potatis 76 kcal) 1 msk svart vinbärsgelé 66 kcal 4 port 500 g Nötkött (fransyska, högrev) 1/2 dl kinesisk soya 33 cl Porteröl (eller mörk öl) 1/2 dl outspädd svartvinbärssaft 2 köttbuljongtärning 1 tsk torkad timjan 5 st torkade enbär 5 st svartpepparkorn 1 gul lök ev salt och vitpeppar Sås. 1/2 dl outspädd svartvinbärssaft
Högrevsgryta Husman & Skog - MEN

Högrevsgryta Husman & Skog - MEN

Kollade frysen igår - hittade fryst högrev. Högrevsgryta Husman & Skog. 1,2 kg högrev, fryst. 1 dl svartvinbärssaft, konc. 1,2 kg högrev. 1 dl svartvinbärssaft
Porterstek

Porterstek

Häll porter, svartvinbärssaft, soja, enbär, vitpeppar, timjan, lökar, buljongtärningar och lagerblad en liten gryta (köttet ska ligga trångt)
Gomiddagryta

Gomiddagryta

ex Högrev. 2 msk koncentrerad svartvinbärssaft. Skär köttet i sockerbitsstora tärningar. Koka upp vatten och kryddor, lägg ner köttet
Stenbergs portergryta med bacon och purjolök

Stenbergs portergryta med bacon och purjolök

6 Portergryta ca 1200 g benfri högrev i bit 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 4 morötter 1 msk smör 50 cl porter 1/2 dl kinesisk soja 1/2 tsk salt 4 dl vatten 2 lagerblad 2 msk konc. svartvinbärssaft 1 1/2 msk majsstärkelse 2 dl vispgrädde salt och peppar Topping 140 g skivat bacon 1 liten purjolök 1 kruka persilja Till servering pressad potatis Lägg till i inköpslistan
Mustig ragu med pappardelle & riven parmesan

Mustig ragu med pappardelle & riven parmesan

När du trasat sönder köttet och blandat det i såsen smakar du av med en liten, liten skvätt svartvinbärssaft för att stabilisera upp det syrliga i det röda vinet och för att ge ragun ännu mer karaktär
Porterstek

Porterstek

Häll i porter, svartvinbärssaft, soja, enbär, svartpepparkorn och timjan. Jag har tidigare gjort denna stek på högrev, men denna gång gjorde jag det på nötstek
Smördegsöverbakad portergryta

Smördegsöverbakad portergryta

1 kg högrev. 1 outspädd svartvinbärssaft. 1 kg högrev. 1 outspädd svartvinbärssaft. 8 portioner. 1 liter porter
Porterstek nr 2

Porterstek nr 2

1,5 kg kött av fransyska, innelår, högrev etc, av älg eller nöt. 1½ dl koncentrerad svartvinbärssaft. Detta är en av mina favoriträtter och det är såsen som gör rätten
Porterstek

Porterstek

ca 1 1/4 kg benfritt nötkött av bog, högrev eller fransyska. 1-2 dl outspädd svartvinbärssaft. ca 1 1/4 kg benfritt nötkött av bog, högrev eller fransyska. 1-2 dl outspädd svartvinbärssaft

porterstek

svartvinbärssaft. Dela nötkött, benfri franskyska, innanlår eller högrev. Recept. Angiel. sön, 2013-09-08 08

Allt-i-allo-sås.

Recept. vafalls. mån, 2013-09-30 11. 20. 10min. (0). Blanda ihop alla ingredienser utom grädden och sjud under lock i 1,5 timme

Högrev med portersmak

Skala löken och skär i skivor, lägg i ugnsformen tillsammans med svartvinbärssaft, porter, timjan och svartpepparkorn