Lägga in svamp i ättikslag är en riktigt gammal mattradition. Svamp har i alla tider varit ett bra proteintillskott till maten när det varit ont om kött och fisk
Hackad rödlök. Gnid in brödet med en vitlöksklyfta, lägg på svamp och räkblandningen. Stek kantarellerna på medelvärme i smör, tillsätt den hackade rödlöken och salta och peppra
Bryn först tofun lite gyllenbrun, tillsätt svampen och rödlöken och stek dem så de också får färg innan du häller på tamarisoja, sesamolja och agavesirap, samt cashewnötterna, limen och kryddorna
pytt med brysselkål, svamp och gröna linser. Vegetarisk pytt med brysselkål, svamp- och gröna linser. Lägg smöret i stekpanna och fräs lök, svamp och brysselkål tills allt gottat ihop sig, salta och peppra
Skölj och skiva tomaten, skala och skiva rödlöken samt skölj fyra stycken salladsblad. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna och fräs lök och svamp tills svampen har vätskats ur och fått lite färg
Bryn köttet i olja i en stekpanna, tillsätt lök, svamp, bryn ytterligare någon min. 2 rödlökar. 400 g lövbiff, strimlad 1 tsk olja 2 rödlökar 100 g färska skivade champinjoner 2 msk färskost ( max 16 %) 1 dl matlagningsgrädde ( max 7%) 3 dl vatten 1 msk soja Salt Peppar 6 dl kokt ris