Sushi mirin recept

Sushi heaven

Sushi heaven

Blanda vinäger, mirin, socker och salt i en kastrull. Min nya passion för "crispy chicken sushi roll" har nu gått in i en ny fas
Sushi med svenska fiskar

Sushi med svenska fiskar

Sigge gick dock loss på grytan och blandade i en halv flaska riesling och lite mirin (väldigt sött japanskt risvin) plus en del salt

Sake, sushi och champagne

Blanda ihop mirin, sojan och sockret. Min man lagade teryaki av gris, jag skötte om sushina och dryckerna
Laga egen Sushi enkelt

Laga egen Sushi enkelt

Mirin – japanskt risvin. Laga egen Sushi enkelt har aldrig varit lättare. Just nu är jag i Aten Greklands huvudstad och när jag kommer hem ska jag laga egen sushi hemma
Gör din egen sushi

Gör din egen sushi

Riset smaksätts sedan normalt med mirin (söt risvinäger), jag brukar dock använda vitvinsvinäger och socker som ger samma smak
Så gör du egen sushi!

Så gör du egen sushi!

6 dl sushiris (rundkornigt) 6 dl vatten 1 dl risvinäger 0,5 dl strösocker 2 msk mirin (eller 2 msk vitt vin + 1 msk strösocker) 2 tsk salt 4 ark nori (noriark (sjögräsark)) 400 g lax (rå lax, gärna av typ salma eller fröya) 0,5 gurka 2 avokador 50 g wasabi 1 dl sesamfrön, rostade 1 dl japansk soja 1 dl inlagd ingefära (gari (picklad ingefära)) 1 dl majonnäs 1 msk sriracha sushimatta, att rulla sushin i
Tillbehör till sushi

Tillbehör till sushi

Tamagoyaki (söt omelettrulle)5 ägg 2 tsk strösocker 1 msk mirin 1 msk soja ca 0,5 krm salt rapsolja, till stekning. 1Sushi su3 dl risvinäger 1,5 dl strösocker 1 tsk salt 2-3 blad kombu (små)
Poké bowl med lax

Poké bowl med lax

Lite som att äta sushi utan jobbet med att rulla den. Blanda ner mirin om du vill och har det, annars hoppar du över det
Japansk middag - Menchi Katsu

Japansk middag - Menchi Katsu

Då menar jag inte den sedvanliga sushin, visserligen. 2 msk mirin. I. serien asiatisk mat här hemma har jag så smått börjat snegla på det
Hanami

Hanami

Det här är min hemgjorda sushi med min favorit sushi, Dragon roll i mitten. också Mirin. Den här Dragon roll har jag köpt på en sushi restaurang, där kocken visade hur jag skall göra den
Laxtataki med chilimajonnäs, wasabi, ingefärsdressing och isad rättika

Laxtataki med chilimajonnäs, wasabi, ingefärsdressing och isad rättika

300 gr vacumförpackad lax speciellt styckad för sashimi, tataki och sushi. 4 msk ljus soja, 2 tsk sesam- eller rapsolja, 2 tsk riven ingefära, 1 tsk fisksås, saften från 1 lime, 4 tsk mirin, 4 krm strösocker. 300 gr vacumförpackad lax speciellt styckad för sashimi, tataki och sushi. 4 tsk mirin
Japansk afton i Sjöstaden.

Japansk afton i Sjöstaden.

Jag är inget fan av sushi, det kan jag villigt erkänna. 3 msk mirin. 3 msk mirin. Jag gillar inte rå fisk helt enkelt
Tonfisk med ingefära- och morotssås

Tonfisk med ingefära- och morotssås

Gillar man sushi, gillar man det här. Blanda mirin, miso, ingefära, morotsjuice, apelsinjuice, soja, vinäger, chili flakes och sesamolja i en liten skål, vispa tills mison löser sig

Japanska smaker

Sådant som man kan få på en riktig japansk restaurang – det vill säga annat än sushi (no shame over sushi dock)