Servera sushinmed resterande soja och gari samt sojamajonnäs att dippa i för de som vill. Rör om med händerna och byt vatten i bunken tills vattnet är klart och genomskinligt
Lägg på cirka ½ cm ris, klicka på en smal sträng med dijonmajonnäs följt av svamp och gräslöksstrån. Rensa och stek svampen i olivoljan tills den fått färg och blivit mjuk, krydda med salt och peppar
Prata med din fiskhandlare så kan du få bra tips om fisk till sushi och i vissa butiker även hjälp att skära till fisken om du inte vill göra det själv
Avsluta med lite gräslök och rulla sedan ihop. Skär gräslöken fint. Sushiriset är givietvis med. Vid bordet ställer jag dock fram japansk soya till sushin
Sen kunde jag inte låta bli att testa deras misosoppa med hummer, tomat och gräslök. När min barndomskompis Therése var på besök i april kom hon förberedd med en lång lista på vad hon ville göra, och äta
Sushi kanske, det var länge sedan. Lite kan säkert bero på att jag inte hade någon gräslök hemma utan fyllde på med mer purjolök istället men jag tror inte det var hela förklaringen