Surdegsgrund äpple recept

Med äpple och valnöt

Med äpple och valnöt

Blanda surdegsgrund, mjöl och vatten i en rymlig bunke. Då tyckte jag det blev för få roliga bröd, så nu vill jag plocka bort ett och lägga till det här med äpple och valnötter
Glutenfri surdegsgrund

Glutenfri surdegsgrund

Riv äpplet (om du vill kan du behålla skalet på men se då till att det är ett ekologiskt äpple fritt från besprutning)
Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Surdegsgrund förvaras i kylen och är grunden till alla bröd. SURDEGSGRUND. Med surdegsgrund, vatten och mjöl gör man en ”fördeg” som ska stå framme över natten
Glutenfri surdegsgrund

Glutenfri surdegsgrund

Bara att göra om och den här gången försökte jag tänka till lite själv och detta blev resultatet på en surdegsgrund som har fungerat för mig
ÄPPLE OCH VALNÖTSBRÖD

ÄPPLE OCH VALNÖTSBRÖD

Bakade nytt äpple och valnötsbröd idag men gräddade de i 1,5 liters avlånga bakformar och tärnade denna gång äpplebitarna i små tärningar då min köksmaskin inte sönderdelar äpplebitarna. Receptet kommer från Pain de Martins BloggDag 1, kväll100 g Rågsurdegsgrund150 g vetemjöl special100 g rågmjöl300 g ljummet vattenBlanda surdegsgrund, mjöl och vatten i en rymlig bunke. Täck med plastfolie och låt stå på ett varmt ställe över natten, gärna runt 22–24 graderDag 2, morgonSurdegen från gårdagen400 g äppeljuice750 g vetemjöl special20 g salt300 g äpple (skalat, urkärnat och tärnat)250 g valnötterBlanda allt utom salt, valnötter och äpple i 8 minuter i degblandare (5 minuter långsamt och 3 minuter lite snabbare). Tillsätt salt, äpplebitar och valnötter och kör ytterligare 5 minuter. 300 g äpple
Starta och mata din surdegsgrund

Starta och mata din surdegsgrund

Min surdegsgrund är en del av våran familj numera. Numera har jag bara en surdegsgrund. Från början hade jag både vete och rågsursgrund, sedan kom jag på att det inte spelar så stor roll vilken surdegsgrund man använder, vare sig det är bröd bakat på rågmjöl eller vetemjöl
Naturligt glutenfri surdegsgrund

Naturligt glutenfri surdegsgrund

En surdeg som har mycket liv i sig kan dock stå i två veckor utan att man behöver greja med den,För att det inte ska bli alltför mycket surdegsgrund så kan det vara lämpligt att hälla av bort en del innan du friskar upp den på nytt
Surdegsbröd med äpple och solroskärnor

Surdegsbröd med äpple och solroskärnor

Skala och kärna ur äpplena. 1½ dl surdegsgrund med råg. 3 äpplen. Tillsätt äpplebitarna och saltet och arbeta degen ytterligare 2 minuter. 1½ dl surdegsgrund med råg. 3 äpplen 1 dl solroskärnor
Stora, fina, sura äpplen

Stora, fina, sura äpplen

Blanda surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke. Kanske är det något slags vinteräpplen vi har ändå, de är fortfarande riktigt, riktigt syrliga
Glutenfri surdegsstart ur boken BAKA GLUTENFRITT

Glutenfri surdegsstart ur boken BAKA GLUTENFRITT

Ett utförligt recept på glutenfri surdegsgrund med beskrivning hur man går till väga. Det kan vara ett rårivet ekologiskt äpple med skal, ett blad rödkål eller råriven potatis

Surdegsguiden

Surdegsgrund. Man kan tillsätta honung, yoghurt, rivet äpple eller socker. Nu är din surdegsgrund färdig
Surdegsfrallor på vetegrund

Surdegsfrallor på vetegrund

Surdegsgrund (vete). 100g rivet äpple. 1,5dl surdegsgrund. Grädda 250grader 15 minuter Surdegsgrund (vete). 100g rivet äpple. 1,5dl surdegsgrund
Rågsurdeg - grundrecept

Rågsurdeg - grundrecept

äpple/yoghurt i en burk, täck med plastfolie eller våt handduk. Om surdegen efter 10–12 timmar har rest sig ordentligt, nästan till dubbel storlek, och har konsistens som liknar chokladmousse är din surdegsgrund klar. ½ dl (ca 1 helt) rivet äpple med skal
Vi kör en surdeg till

Vi kör en surdeg till

Surdegsgrund. 20 g rivet äpple. 20 g rivet äpple. Jag är en svagis då det kommer till bröd. Jag älskar bröd med ett gott smör på
Glutenfritt surdegsbröd 1.0

Glutenfritt surdegsbröd 1.0

För första gången i mitt liv har jag bakat glutenfritt surdegsbröd på egengjord surdegsgrund. ½ rivet äpple
Dags för surdeg

Dags för surdeg

Så här gör jag alltid min surdegsgrund och det är enda jag någonsin har lyckas med. 100 g rivet äpple, utan skal. 100 g rivet äpple