gör ett v-snitt på var sida av ryggraden och skär bort benen) Krydda fileérna med salt Värm en stekpanna, tillsätt rikligt med smör Stek fisken på båda sidorna, ca 2 min per sida, så fileérna får en fin färgPressa i citronsaft, smaka av med peppar Servera tillsammans med kål, palsternackspuré och stekspad av fisken Palsternackspuré 400 g skalad och skuren palsternacka 2 klyftor vitlök 1 dl grädde ca 2,5 dl vatten4 kvistar färsk timjam2 msk smör salt peppar Skala och skär palsternackan och vitlöken i bitar Ta fram en kastrull, lägg i smör Bryn palsternackan och vitlöken tills de fått lite färg Häll i vatten och grädde, tillsätt timjam kvistarna, koka tills palsternackan mjuknat Plocka ur timjam kvistarna, mixa med stavmixer, lägg i en klick smör, smaka av med salt och peppar Stuvad kål 250 g strimlad vitkål 70 g skalad, skuren fänkål (kan uteslutas, tillsätt i såfall mera kål)1 stor lök 2 msk smör 1 msk olivolja(0,5 dl vitvin) 1 dl grädde ca 2 dl vatten 50 g spenat saften av en halv citron (mer om du slopar vitvinet) salt peppar Strimla kålen och löken t
Vintertid är fänkålen som finast, det här är ett härligt sätt att tillaga dem på. Fänkålen är kokt först i både smör och mjölk för att slutligen gratineras med parmesanost och bechamelsås, krämigt och gräddigt är bara förnamnet
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Jag har sökt på franska receptsidor för att dels över huvud taget se om de ibland smaksätter sin beurre blanc med något spännande och i synnerhet ifall de hade den här varianten, men det mesta jag hittade var fisk serverad med sauterad, stuvad eller på annat sätt tillredd fänkål serverad tillsammans med fisken och denna smörsås som alltså heter beurre blanc
Stuvade om och förenklade receptet lite, som kom från den här sidan. 1 fänkål. Skär även ner fänkålen i ca 1×1 cm stora bitar. 1 granatäpple 1 fänkål 1 (blod)apelsin
Rimmad lax med dillstuvad potatis och fänkålssalladrimmad laxkokt potatis, fast sortmjölsmörmjölkdillsalt och pepparfänkållimeolivoljaKoka en bechamelsås - smält smör i en kastrull och pudra över mjöl
175 g fänkål. Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra köttet och bryn det runt om i smör en stekpanna. Lägg det i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 70°, ca 30 min
Som andra rätt valde Kevin och HC samma, vilket var Berkshiregrisen som serverades på en brödskiva med stuvad svartkål, steksky, tryffel och toppad med friterad svartkål