Förstår inte varför vi inte äter mer strömming. Ingredienserströmmingfileér3 ägg4 dl mjölk1 dl senapsalt och pepparrågmjölströbrödBlanda ihop ägg, mjölk och senap i en skål. Rensa fileérna från fenor mm och lägg i mjölkblandningen, låt stå och dra ca 1 timme. 4 dl mjölk
4 600 g strömmingsfiléer 2 dl grovt rågmjöl (eller ströbröd) 1 1/2 tsk salt 1 krm nymalen vitpeppar 50 g smör Citruspuré ca 1 kg potatis (mjölig sort, gärna mandelpotatis) 1 1/2 dl grädde 2 dl mjölk 1 dl färskpressad citronjuice salt och peppar Purjofräs 1 purjolök 1 tsk socker smör till stekning 1 krm salt 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Pressa potatisen och vispa ner mjölken till lagom konsistens. Lägg ut strömmingarna med köttsidan upp. Strö över hackad persilja på hälften av strömmingarna
Mosa eller pressa dem och blanda i den varma mjölken och smöret. Lägg hälften av strömmingarna med skinnsidan uppåt, fördela kryddörterna och lägg de andra filéerna ovanpå med skinnsidan uppåt
Koka potatisen och mosa med varm mjölk, smör och kryddor. Stektströmming fylld med philadelfiaost smaksatt med senap, potatismos och lingon, riktigt gott
ryggfenor från strömmingen och lägg dem i filmjölken. Vispa ihop filmjölk och senap i en stor skål. Servera den stektaströmmingen med kokt potatis, potatismos eller pressad potatis samt skirat smör och lingonsylt
Mosa eller pressa dem och blanda i den varma mjölken och smöret. Lägg hälften av strömmingarna med skinnsidan uppåt, fördela kryddörterna och lägg de andra filéerna ov
Häll spenathacket i en kastrull och tillsätt matfett, mjöl och crème fraîche samt mjölken. Stektströmming eller sill kan frysas, men blir då gärna torr