Grovkrossa och tillsätt kryddpepparn. Klipp bort ryggfenorna på strömmingarna och skölj dem. Stek strömmingarna i smör, helst glorifierat som tål högre temperatur
Varva lagen, stektaströmmingen med fänkålfrö och kryddpeppar (lätt bortlade) å självklart med lök. Senapsmarinerad stektströmming, lika god kall som varm
-) Först blev det lite stektströmming på ett gott surdegsbröd med hovmästarsås och resten av strömmingen gjorde jag en god ättikslag till som fick stå över natten
Svenska klassiker som köttbullar, stektströmming, blodpudding, Biff Rydberg och Wallenbergare är det som gäller och även om priserna har höjts på sista tiden så ligger inga rätter över 200 kr
Tillsätt lök och kryddpeppar. Lägg den nystektaströmmingen i lagen. Rensa strömmingen om hel används. Stek strömmingen i omgångar i smöret i ca 2 minuter per sida. 2 kg strömming eller 1,2 kg strömmingsfilé. 2 tsk grovt krossad kryddpeppar
Lägg strömmingen med skinnsidan nedåt. Stek strömmingen vackert brun i smöret. Varva strömmingen i en större kruka eller bunke med rödlöken, moroten, repad dill, kryddorna
Inte strömming som man säger uppåt landet, där jag egentligen kommer ifrån (Västerås/Örebro). Låt gärna stå över natten, så drar strömmingen åt sig krydd-och-ättikslagen
4 stekta flundror. 2 tsk hel kryddpeppar. Skiva lök och morot. Grovkrossa pepparkornen i mortel. Lägg ett lager med lök, morot och kryddor i botten på en skål, lägg två av flundrorna ovanpå