Stekt strömming kryddpeppar recept

Inlagd stekt strömming

Inlagd stekt strömming

hela kryddpeppar. Lägg ihop strömmingfileérna två och två med skinnsidan utåt. Vänd strömmingarna i mjölet och stek de klara
Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming

Tillsätt morot och lök ihop med lagerblad, kryddpeppar och fänkålsfrön i lagen. Klipp bort ryggfenan från strömmingen
Stekt, inlagd strömming

Stekt, inlagd strömming

Grovkrossa och tillsätt kryddpepparn. Klipp bort ryggfenorna på strömmingarna och skölj dem. Stek strömmingarna i smör, helst glorifierat som tål högre temperatur
Inlagd stekt strömming

Inlagd stekt strömming

Blanda alla ingredienser till lagen - ättika, socker, vatten, kryddpeppar, rödlök samt salt i en kastrull och låt den få ett uppkok
Inlagd strömmingsflundra

Inlagd strömmingsflundra

Slå lagen över de nystektaströmmingsflundrorna som helst ska vara varma eller ljumna. Koka upp vatten, ättikssprit, socker, kryddpeppar, lagerblad
Inlagd strömming

Inlagd strömming

Jag vill ha mycket rödlök i min inlagda strömming och jag tycker att den ska vara knaprigt stekt. Lägg i grovstött kryddpeppar och lagerbladen

Senapsmarinerad stekt strömming

Lingonchutney med kryddpeppar. Senapsmarinerad stekt strömming. Senapsmarinerad strömming Fångad med mamma och pappa och mina barn i Höga kusten

Stekt inlagd strömming

Tillsätt lök och kryddpeppar. Lägg den nystektaströmmingen i lagen. Rensa strömmingen om hel används. Stek strömmingen i omgångar i smöret i ca 2 minuter per sida. 2 kg strömming eller 1,2 kg strömmingsfilé. 2 tsk grovt krossad kryddpeppar

Godaste ättiksströmmingen

Lägg strömmingen med skinnsidan nedåt. Stek strömmingen vackert brun i smöret. Varva strömmingen i en större kruka eller bunke med rödlöken, moroten, repad dill, kryddorna

Sillamacka i Slottsträdgården

Inte strömming som man säger uppåt landet, där jag egentligen kommer ifrån (Västerås/Örebro). Låt gärna stå över natten, så drar strömmingen åt sig krydd-och-ättikslagen

Ättiksflundror

4 stekta flundror. 2 tsk hel kryddpeppar. Skiva lök och morot. Grovkrossa pepparkornen i mortel. Lägg ett lager med lök, morot och kryddor i botten på en skål, lägg två av flundrorna ovanpå