Strömming till fyra personer. 3 hårdkokta ägg. Under tiden lägg ihop strömmingen två och två, salta och peppra, beroende av storlek cirka 6 strömmingar per person, därefter lägger man dem i rågmjölet, båda sidor, stek i smält smör på medelvärme. Koka äggen i cirka 8 minuter, hacka, hacka ansjovis och dill och tillsätt smält smör. 3 hårdkokta ägg
Vänd strömmingsfileerna i mjöl, ägg och ströbröd. Stek dem på medelvärme, i riktigt smör tills de blir fint gyllenbruna på bägge sidor (majsströbröd gör att filéerna blir något gulare i färgen)
Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidorna ut. Blåkulla var en stod äng utan ände där de tillsammans med Djävulen satt vid ett stort bord och blev utvalda av honom för att lägga sig med honom och tillverka söner och döttrar som i sin tur blev sammangifta på Djävulens beordran
16 strömmingsfiléer. 1-2 ägg. Stekt inlagd strömming. Lägg upp hälften av strömmingarna på en plast- skärbräda eller på ett fat med skinnsidan neråt
Doppa i ägg och ströbröd. Då tycker jag stektströmming med mos. Men skall man verkligen äta strömming. Fast tycker man att det är mekkigt så byt ut strömmingen mot något annat, panerad stekt fisk är gott helt enkelt