Kryddig kikärtsgryta med banan. Banan. 1 tsk kinesisk soja. Har fortfarande ambitionen att åtminstone en dag i veckan äta vegetariskt, och idag delar jag med mig av ett recept som gick hem hos alla här i familjen
Jag har precis varit på semester på Bali och efter att ha ätit stekt ris (nasi goreng) till frukost ett tag började jag äta pannkakor (det tog mig två veckor att inse att de kan göra pannkakor utan ägg)
Man kan även använda stekt svamp, bönor, grönsaker, vintersquash eller sötpotatis. Dela bananerna på längden, lägg dem ovanpå kycklingen, häll gräddblandningen över
Gillar du banan i mat så passar det bra att låta bananslantar koka med i grytan sista minuten, eller bara strö bananslantarna över grytan vid servering
Tofun stekte vi krispig, men det går självklart att ha den i grytan från början också. Vi åt den med ris och banan så tankarna flög i väg till Flygande Jacob, fast i en ny tappning
Servera exempelvis med ris, stektabananer, Mango Chutney och kokos. (jag skippade kålroten)Smula över buljongtärningen, pressa ner vitlöksklyftan och krydda med ingefära, soja och Mango Chutney
Stektbanan. Marinerad helstekt fläskytterfilé med en mangosmakande het. Skivad banan. Blanda samman soja och honung, pressa ner vitlöken och pensla köttet med blandningen
Stekt ägg, skinka, några skivor ost och färsk tomat. … Kyckling, banan, curry och jordnötter. När jag tänker asiatiskt tänker jag chili, lime, citron, soja, vitlök, socker, sesam… Hett, syrligt, sött och framförallt fräscht