Stek oxfilé kapris recept

Dubbelmarinerad Oxfilé

Dubbelmarinerad Oxfilé

Igår hade vi vänner på besök och vi bjöd på dubbelmarinerad oxfilé och potatisgratäng. Putsa oxfilén. 1 ½ kg oxfilé. 1 msk hackad kapris. Bryn filén runt om i smör och stek den sedan färdig i ugnen på 150 grader tills temperaturen i köttet är 60 grader. 1 ½ kg oxfilé
Eftermarinerad oxfilé

Eftermarinerad oxfilé

Stek köttet runt om i smör, lägg i ugnsfast form och stick in en stektermometer i den tjockaste delen
dubbelmarinerad fläskfilé

dubbelmarinerad fläskfilé

Vänd köttet en gång under stekningen. Jag har gjort det här receptet på oxfilé innan, det receptet hittar ni här
En klassiker

En klassiker

Vänd filén en gång under stekningen. vinäger, vatten, olja, salt, svartpeppar, pressad vitlök, hackad persilja och kapris
Tips på varmrätter till nyårs

Tips på varmrätter till nyårs

Plankstek surf ´n´turf. oxfilé. kapris. Stek köttet hastigt på varje sida, salta och peppra. Stek baconet lite, stek sparrisen lite, linda in sparrisen i baconet och lägg på plankan
Tips på förrätter till nyårs

Tips på förrätter till nyårs

smör, till stekning. små kapris. Värm upp en stekpanna och stek små plättar. Fräs svamp, bacon och lök i en stekpanna tills baconet blivit knaprigt
Biff Rydberg med variation

Biff Rydberg med variation

Stek löken först och sätt åt sidan, stek potatis och slutligen oxfilén. Smör till stekning. Tärna oxfilé och potatis centimeterstort samt hacka den gula löken
Café de Paris med grillad fläskkarré

Café de Paris med grillad fläskkarré

Stek upp alla ingredienser förutom äggulor och det smälta smöret. Jag kommer personligen att ta på mig det fulla ansvaret för att ert barn ganska snart vägrar annat än hummer, ostron och oxfilé
Vild biff Rydberg

Vild biff Rydberg

Under tiden så steker du löken och slutligen köttet. Många beskriver rätten som en lyxigare variant av pytt i panna, framförallt på grund av att den enligt konstens alla regler ska göras på oxfilé (recept här)
Som omväxling till guacamole

Som omväxling till guacamole

Rör ner olivoljan och stek som pannkakor.  Plötsligt har ju andra gamla raringar från denna matepok åter kommit i ropet, till exempel oxfilé Wellington
Biff Rydberg på vildsvin och en rödkålschutney till det.

Biff Rydberg på vildsvin och en rödkålschutney till det.

smör och rapsolja till all stekning. Den gamla klassikern som fått ny kostym är nämligen Biff Rydberg som ju vanligtvis brukar kockas till på oxfilé (här hittar ni ett recept på det), men som vi fick för oss att göra på filé av vildsvinskött
Råbiffsmushi med friterade tillbehör

Råbiffsmushi med friterade tillbehör

Stansa ut brödet i rundlar och stek dem i smör. finmald oxfilé eller fin högrev. kapris. Höj temperaturen till 180 grader och fritera kapris och bladpersilja
Dubbelmarinerad oxfilé

Dubbelmarinerad oxfilé

Vänd filén en gång under stekningen. Sätt en termometer i köttet och stek till 62° ca 30 min. 2 msk kapris, avrunnen