Igår hade vi vänner på besök och vi bjöd på dubbelmarinerad oxfilé och potatisgratäng. Putsa oxfilén. 1 ½ kg oxfilé. 1 msk hackad kapris. Bryn filén runt om i smör och stek den sedan färdig i ugnen på 150 grader tills temperaturen i köttet är 60 grader. 1 ½ kg oxfilé
Garnera med kapris och persilja. Smörstek löken hastigt tills den fått fin färg. Fortsätt sedan med oxfilén som förberetts tidigare med kryddning och brynt runt om
Konsten sitter i att steka den länge på låg temperatur och då är ugnen perfekt att tillaga i. Det är en konst att få till en högrev så den är lika skivbar som en oxfilé och samtidigt så den smälter på tungan
Plankstek surf ´n´turf. oxfilé. kapris. Stek köttet hastigt på varje sida, salta och peppra. Stek baconet lite, stek sparrisen lite, linda in sparrisen i baconet och lägg på plankan
Stek löken först och sätt åt sidan, stek potatis och slutligen oxfilén. Smör till stekning. Tärna oxfilé och potatis centimeterstort samt hacka den gula löken
Stek upp alla ingredienser förutom äggulor och det smälta smöret. Jag kommer personligen att ta på mig det fulla ansvaret för att ert barn ganska snart vägrar annat än hummer, ostron och oxfilé
Under tiden så steker du löken och slutligen köttet. Många beskriver rätten som en lyxigare variant av pytt i panna, framförallt på grund av att den enligt konstens alla regler ska göras på oxfilé (recept här)
smör och rapsolja till all stekning. Den gamla klassikern som fått ny kostym är nämligen Biff Rydberg som ju vanligtvis brukar kockas till på oxfilé (här hittar ni ett recept på det), men som vi fick för oss att göra på filé av vildsvinskött
Stansa ut brödet i rundlar och stek dem i smör. finmald oxfilé eller fin högrev. kapris. Höj temperaturen till 180 grader och fritera kapris och bladpersilja