Servera med bröd och ost, t ex gratinerad ostsmörgås. Skala och dela äggen och lägg dem i soppan. 14 kokta ägg. 1hårdostar. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 450 g hackad fryst spenat 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 6 dl Arla Köket® gräddmjölk 1 dl vatten 2 tärningar grönsaksbuljong 2 krm riven muskotnöt 2 krm svartpeppar 4 kokta ägg bröd hårdostarGör så här Skala och finhacka lök och vitlök
Jag tycker att spenatsoppa är gott i små mängder, men vill gärna ha något till förutom ägg. Det gör man genom att lägga små nävar med blomkål mitt på diskhandduken, vika in kanterna och sedan pressa med händerna
Servera med kokta ägghalvor och gärna bröd till. Häll i grädde och smaksätt med valfria kryddor efter smak, jag hade chilipulver, kajennpeppar och timjan
Servera sen med en klick kvarg, ett kokt ägg och strö över parmesanost Det som behövs är. Tyvärr gör inte bilden rättvisa, hade i ett skivat kokt ägg, lite kvarg och riven parmesanost över, men allt hann sjunka ner och smälta in i soppan innan bilden togs…
Lägg på ost på den redan stekta sidan och ta bort från pannan när osten smält (se dock till så att undersidan inte bränns - det går självklart lika bra att servera med smör och ost som inte är smält)
Spenatsoppa är underskattat och något vi borde laga lite oftare tycker jag. Jag hade fått ett gäng fina små vaktelägg av en vän, och ville njuta av dem tillsammans med något riktigt gott
Soppan passar bra som matlåda eftersom man inte behöver göra något färskt till, ett hårdkokt ägg eller getost är lätt att ha med sig till soppan och en knäckemacka medost passar också bra till
spenatsoppa, potatissoppa, rotfruktsoppa och halländsk fisksoppa. Hos oss är farinlimpa ett måste till julbordet, men den passar också jättebra att servera med en skiva ost och paprika eller med ett kokt ägg eller till en god soppa, som t
Laga ett par portioner extra spenatsoppa en tisdagskväll och ät ihop istället. Såklart är det bäst att ha ost och/eller äggstanning för att få till krämigheten, men jag har även gjort ganska torra pajer som smakar kanon om man har en sås till istället