Vänd ner bladspenaten och hälften av osten. Toppa med resten av den rivna osten. 13 dl riven ost, gärna smakrik. 1200 g färsk chorizo (rå) 2 röda paprikor 1 gula paprikor 1 zucchini 800 g potatis 2 gula lökar 2 klyftor vitlök 1 kruka färsk oregano 70 g bladspenat, sköljd 3 dl riven ost, gärna smakrik 1 burk krossade tomater 3 dl vispgrädde olivolja salt, nymalen svartpepparSätt ugnen på 225 grader. Rosta i ca 20 minuter i mitten av ugnen, ta sedan ut och sänk värmen till 175 grader. Tillaga i ugnen tills osten fått fin färg och gratängen satt sig, det tar ca 30-40 minuter
Vänd ner bladspenaten och hälften av osten. Toppa med resten av den rivna osten. E-postadress. Mera grädde och krossade tomater med vitlök (2fp)200 g färsk chorizo (kan uteslutas)2 röda paprikor1 gula paprikor1 zucchini800 g potatis2 gula lökar2 klyftor vitlök1 kruka färsk oregano70 g bladspenat, sköljd3 dl riven ost, gärna smakrik1 burk krossade tomater3 dl vispgräddeolivoljasalt, nymalen svartpepparGör så härSätt ugnen på 225 grader. Rosta i ca 20 minuter i mitten av ugnen, ta sedan ut och sänk värmen till 175 grader. Tillaga i ugnen tills osten fått fin färg och gratängen satt sig, det tar ca 30-40 minuter
Fördela i fyra portionsformar och strö över rikligt med riven ost. DAGENS RECEPT 14-10-07SPANSK RÄKRÄTTDen här spanska räkrätten är "eldig" i smaken eftersom den innehåller både vitlök och rödpeppar. Gratinera i ugn, 200 grader, 10 - 15 minuter eller tills osten smält och fått läcker färg
Menyn såg lockande ut, särskilt fisksoppan med chilimajonnäsen rouille – just den där goda soppan med brödkrutonger och riven ost som smakar hav och Frankrike och semester
Vill du ha mer currysmak så kan du tillsätta någon tsk garam masala och en spansk chilifrukt. Salta, gärna med gourmetsalt och strö ev över kummin, riven ost eller smulade örtkryddor
♥ 1/3 dl Änglamark spansk olivolja. Ta därefter ut potatisen, pensla med olja och strö över ost och ströbröd, sätt in den i 25 minuter till. 1/3 dl Änglamark spansk olivolja