Ingredienser500 gram spaghetti1 stor gul lök3 stora vitlöksklyftor4 tomater1 burk krossade tomater2 dl svarta oliver av bättre märke (urkärnade kalamata finns på burk)1 burk sardeller (zeta)1,5 dl småkaprisparmesanolivoljabladpersiljasvartpepparSå här gör du1. 500 gram spaghetti
Spaghettiallaputtanesca är ett praktexempel på en sådan maträtt. Ordagrant betyder namnet ”Slampans spaghetti”, vilket ju låter lite ögonbrynshöjande, kan tyckas
'” Den ”hora” som kökstrollkarlen Sandro Petti bar fram till bordet en stund senare var ett ångande fat med spaghettiallaputtanesca (fast den hade då inte blivit döpt än)
Det finns ett gäng historier om hur den här klassiska italienska pastarätten kom till och har man inte hört någon av dem så är det ändå lätt att fantasin flödar när man hör namnet Spaghettiallaputtanesca som betyder Horans spaghetti
SpaghettiallaPuttanesca 400-500 g spaghetti eller linguine 2 msk salt 1 dl olivolja 2 vitlöksklyftor 1 dl goda oliver (jag tog Icas blandade ekologiska - supergoda. ca 400-500 g spaghetti eller linguine