Rör i vittvin och sedan fiskbuljong. Vitvinssås. Rulla ihop spättafiléerna och lägg i en ugnsform eller ugnsfast stekpanna Häll över vitvinssås samt strö över riven ost
Tillsätt 2-3 dl vispgrädde, 1/2 vittvin, 1 msk franskdijonsenap, lite salt och peppar och sist men inte minst 1 tsk fiskkrydda från Herbaria som heter Neptuns dröm. 1/2 dl vittvin
Vitvinssås. Tillsätt vinet och fiskbuljongtärningarna och koka ihop det hela tills ca 1 dl återstår. 3 dl torrt vittvin. Vitvinssås3-5 msk smör 1 liten gul lök 3 dl torrt vittvin 2 fiskbuljongtärningar 1,5 msk vetemjöl 7-8 dl vispgrädde 0,5-1 tsk salt 0,25 krm cayennepeppar 8 små rödspättafiléer, eller 4 stora 500 g oskalade räkor 8 sparrisar 1 citron 50 g färsk spenat 2 msk smör salt ev
Koka vinet tills ca hälften kokat bort. 2,5 dl vitt, torrt vin med ganska hög syra. 2,5 dl vitt. Okej, det är lite pyssligt att fixa snygga rullar av rödspättan
Det var så flott att vi till och med unnade oss var sitt glas vittvin till maten. Lägg skivad lök i botten på ugnsfast form, häll på vittvin och lägg på fisken
Lägg rullarna i en ugnsform, häll på buljongen/vinet och låt stå i ugnen ca 20 minuter tills baconet börjar bli knaprigt. 1 dl fiskbuljong eller vittvin
Häll på vinet och koka upp. Häll vinet vid sidan av fisken. 1/2 dl vittvin. 1/2 dl vittvin. En snabblagad och lätt måltid som passar perfekt denna varma vårdag
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Lägg rullarna i en ugnsform, häll på buljongen/vinet och låt stå i ugnen ca 20 minuter tills baconet börjar bli knaprigt. 1 dl fiskbuljong eller vittvin