Spätta kokosmjölk recept

Indonesisk spätta

Indonesisk spätta

Tillsätt ingefära, sambal oelek, fiskbuljong och kokosmjölk. 300 g spättafiléer. 1 st kokosmjölk. Skala och finhacka vitlöken
Het sås.

Het sås.

Då har vi något som vi absolut kan rekommendera er, en spicy sås som vi käkade till spätta, men som egentligen funkar bra till vilken fisk som helst, eller varför inte till kyckling
Grönkålssallad med parmesan & fikon och kycklingspett

Grönkålssallad med parmesan & fikon och kycklingspett

Servera sedan grönkålssalladen med kycklingspetten och lite extra kokosmjölk. 8 msk kokosmjölk light. Jag blötlade endast spetten i ca 20 minuter, spätta sedan upp kyckling lårfiléerna och lägg in i ugnen i 30 minuter. 8 msk kokosmjölk light
Fiskrulader i butternutsås

Fiskrulader i butternutsås

Koka butternuttärningar, kokosmjölk, vin och buljong tills butternuttärningarna är mjuka. Fiskrulader i butternutsås, 4 portioner4 spättafiléer, delade på längden375 g butternutpumpa i små tärningar1 burk (400 ml) kokosmjölk0,5 dl vitt vin1 fiskbuljongtärning1 grönsaksbuljongtärning1 tsk maizenamjölnymalen svartpepparev saltForma spätta halvorna till rulader och fäst med tandpetare/cocktailpinnar. 4 spättafiléer, delade på längden

Mitt-i-veckan-mys

Middagen blev i alla fall en hit – sesampanerad spätta med kål, granatäpple & kokossallad. Koka upp kokosmjölk med lite grön curry och salt
Indonesisk spätta

Indonesisk spätta

Tillsätt ingefära, sambal oelek, fiskbuljong och kokosmjölk. 1 liten burk lätt kokosmjölk à 165 ml. Skala och finhacka vitlöken

Spätta som i Thailand

Slå i kokosmjölken och låt allt koka 2-3 minuter. 400 g rödspätta. 400 g kokosmjölk (1 burk). Skär ingefäran i fina bitar och skiva vitlöken
Asiatisk fiskgryta

Asiatisk fiskgryta

spätta eller torsk. Blanda kokosmjölk, vitlök och ostronsås i pannan. 1 burk kokosmjölk (400 ml). Skär fisken i strimlor

Spätta i kokosmjölksås

Smula i buljongtärningen, häll på kokosmjölken och sambal oelek och koka upp. 4 dl kokosmjölk. 650 g rödspättafilé

Indonesisk spätta

 Tillsätt ingefära, sambal oelek, fiskbuljong och kokosmjölk. 1 liten burk lätt kokosmjölk à 165 ml. 1.  Skala och finhacka vitlöken

Fiskgryta à la Asien

Tillsätt riven ingefära, koriander, kokosmjölk och vatten och låt sjuda upp. Gillar din bebis inte bitar så kan du mixa allting slätt till en puré – men tillsätt då mer vatten/kokosmjölk till bra konsistens

Asiatisk fiskgryta

Blanda kokosmjölk, vitlök och ostronsås i pannan. 350 g fiskfilé, färsk eller fryst, t ex kolja, spätta eller torsk. 400 ml kokosmjölk