Hollandaisesås är ju så himla gott (som alla hemmagjorda smörsåser…) men jag kan tycka det är lite drygt att hålla på med vattenbad och smälta smör etc
Vispa snabbt tills blandningen tjocknar. Skala sparrisen ända upp till knoppen. Koka upp vatten med salt, socker och citron och lägg ner sparrisen och sparrisskalet och låt sjuda i 8-10 minuter
De hade vi inte tid med så det fick bli en snabb variant i frysen. Kokade små potatis och sparris till och tvingade maken att vispa när jag fixade en riktigt citronig Hollandaisesås
Vispa snabbt tills blandningen tjocknar. Nu finns den återigen att avnjuta den färska vita sparrisen, tillaga den klassiskt med citronsmör eller Hollandaisesås, då smakar den som bäst
Nu när påsken är här och man ska träffa släkten så kan det vara bra att kunna slänga ihop något lite snabbt, därför detta recept på en underbart god pavlova med limecurd
5) Häll över hollandaisesåsen (jag använder pås-sås). 4-6 dl hollandaisesås. Tidsangivelsen 20-40 minuter är beroende av om potatiskoket ska räknas med eller ej
Om du är snabb att knäcka äggen och sänka ner i vattnet så kan du köra flera ägg samtidigt. Vid serveringen så lägger du spenaten ovanpå brödet, sedan skinka / lax och ett ägg ovanpå och toppa med hollandaisesås, lite salt och peppar
Något som herr M envisades med att han minsann inte gillade, något som han snabbt fick äta upp. Därefter går vi vidare till grön sparris som vi ångkokte och serverade med tunna skivor av spickeskinka och en superenkel hollandaisesås