Skala äggen och skiva dem åt båda hållen i en äggskärare för att få tunna smala bitar. Denna tårta är uppbyggd med 6 skivor som grund med 4 lager på höjden
Har inte orkat skriva det här förrän nu gråtit hela veckan. Känns som jag blivit överkörd av tåget. Morfar på väg till sommarstugan säkert efter att ha bastat som han gjorde
8 - 10 port. 1. Mosa gorgonzolan väl och blanda med 4 dl kesella, smaka av med salt och peppar. 2. Skär basilikablad (spara några hela basilikablad för garnering) soltorkade tomater i små bitar och blanda med ricottaosten och 1 dl kesella, krydda med salt, peppar och cayennepeppar och blanda väl
Skär gurkorna i smala skivor och coctailtomaterna i halvor. Eftersom det inte finns så mycket spännande att blogga om nu när jag är sjuk tänkte jag passa på att dela med mig av receptet till den goda smörgåstårtan mamma jämt har gjort
- av Fröken Lindas mosterFinns det något mer klassiskt i kalastider än smörgåstårta. Min mamma gör en tårta med räkor, lax och ett tjockt lager grädde (grädde som vispas med Kalles kaviar), medan svärmor firade sin 60-årsdag i lördags med en "smalare" - men lika smakrik - variant med både räkor och skinka. Till de senare hör en smörgåstårta på italienska, en smal variant hämtat från en gammal Arla-broschyr, och en skink- och frukttårta, ett klipp från en av mormors Allers-tidningar (för övrigt den tidning/de klipp som startade min receptsamling när jag var 15 år). Smörgåstårta på italienska /10p9 långskivor vitt bröd (jag brukar ta 3 skivor mörkt bröd, typ kavring)150 g gorgonzola10 marinerade soltorkade tomater1 dl urkärnade svarta oliver250 g Kesella2 dl lätt creme fraiche1 pressad vitlöksklyfta1 dl grovhackad basilika1 dl grovhackad ruccolaGarnering
För en ännu smalaresmörgåstårta kan man använda fettfri majonnäs. 1. Koka äggen, finhacka löken, hacka nästan all dill men spara kvistar till garnering
då har min sambo jocke en blond smal kort tjej i sin famn. det tar aldrig stopp *S*Dagen till ära (mycket pga att dom sitter här över bloggen och dregglar varje dag) så gjorde jag en smörgåstårta
Sen finns det en liten tanke med att lägga smala tomatklyftor runt om också, dels blir det vackert, dels markerar det lite vart man kan skära, dvs hjälper gästen att inte ta för stora bitar…
Fingerpelargonens blad påminner om en hand med fingrar, medan blomman är enkel med smala kronblad. Jag fick komma till slottet i Halmstad och ta emot mitt pris av landshövdingen och representanter från Riksförbundet Svensk Trädgård och Kungliga Patriotiska Sällskapet och blev även intervjuad och fotograferad av pressen och bjuden på smörgåstårta
Mosa gorgonzolan väl och blanda med 4 dl kesella, smaka av med salt och peppar. Skär basilikablad, (spara några hela basilikablad för garnering) soltorkade tomater i små bitar och blanda med ricottaosten och 1 dl kesella, krydda med salt, peppar och cayennepeppar och blanda väl
Skär purjolöken i smala strimlor. Skär skinkan och tomaterna i små tärningar. Tomaterna, skinkan och purjolöken röres ihop med creme fraichen, ha i salladskrydda efter behag
dje paket bacon i smala strimlor och knapersteka i stekpannan, lägg på hushållspapper. Här kommer det utlovade receptet på smörgåstårtan som serverades till Team Gravity och Team Z på värdinneträffen i onsdags