Nu när jag testat att baka några tårtor och varierat mellan att spackla tårtan med grädde och smörkräm så tror jag mig ha kommit på att locket är lättare att få fint när man spacklar tårtan med smörkräm
Hellre grädde för min del är smörkräm, men det är ju som allt annat en smaksak. Bland annat lite kex, en lokalproducerad grillost och lokalproducerad jordgubbssylt (ifrån Vareborg som ligger utanför Varberg)
Men här, blandat i en marängsmörkräm, kombinerat med en saftig vaniljmuffin fylld med sylt och toppad med sylt och hackade salta jordnötter var det en riktig hit
Toppade av med lite rosa champagnesmörkräm och ätbart glitter. När muffinsen svalnat gröper du ut ett litet hål och fyller med jordgubbssylt eller med hackade färska jordgubbar (om du har tillgång til det)
Smörkräm. Jordgubbssylt. När tårtan har varit i kylskåpet så kan du göra smörkrämen. Fyll den precis som du vill, (jag använde jordgubbssylt blandat med färska jordgubbar på första lagret och marsankräm på andra lagret)
vispa socker och ägg väldigt fluffigt, vispa desto mindre när de andra ingredienserna skall i, grädda kakan direkt när smeten är färdig, använd inte för mycket fyllning så kakan blir "blöt", använder du chokladkräm, smörkräm eller liknande bör kakan svalna något innan du rullar den