Men nu till receptet – idag gjorde vi en ganska enkel variant med rätt så billig ”topping”, men man kan ju göra den betydligt lyxigare (och dyrare) med tex parmaskinka, rökt lax och handskalade räkor på – välj själv
Lägg på ytterligare ett lager bröd och bred ut den örtryddade färskosten och lägg på parmaskinkan. Sno ihop parmaskinkan till rosor och fördela dem ovanpå tårtan tillsammans med oliver och körsbärstomater
Ibland smörgåstårta, ibland gräddtårta med blåbär som är det bästa han vet. Den här gången gjorde jag en stor bricka (12 bitars) med tre lagers fyllning och garnerad med parmaskinka, melon, jordgubbar, salami, fetaost mm. 300 gram parmaskinka. 300 gram parmaskinka
Avskyr verkligen smörgåstårta, när den består av ett hopkok av kokt billig skinka blandad med crabsticks och vattniga räkor och majonäs som smakar kemikalier
parmaskinka (eller liknande). När Jonas och jag hade gemensamt kalas för ett par veckor sedan bjöd vi bland annat på en smarrig smörgåstårta med italienska smaker
Dela skivorna av parmaskinka mitt itu på längden och rulla till rosor. Fyllning 1 och 3 250 g mascarpone 2 dl hackad färsk basilika 1 vitlöksklyfta Salt och peppar Fyllning 2 150 g gorgonzolaost 2 dl crèmefraiche 10 bitar soltorkade tomater Salt och peppar Garnering 2 dl crèmefraiche 250 g mascarpone 70 g parmaskinka 70 g salami 10 körsbärstomater 280 g små mozzarellabollar 10 urkärnade svarta oliver 10 kvistar färsk timjan 25 g parmesanost 20 pumpa- eller ärtskottTillagning Gör så här Fyllning 1 och 3 Mixa samman mascarpone, basilika och finhackad vitlök till en slät kräm