Om du vill så kan du ”limma” den med lite smält choklad runtom för att få den att sitta fast bättre. Men kombinationen av choklad, jordgubbar, lyxig vaniljglass och saltkolasås är svårslaget
Smält chokladen över vattenbad och bred den över kolasåsen. Det är en knaprig kakbotten (nästan lite mördegsliknande) toppad med hemkokt kolasås och ett gott chokladtäcke på toppen – precis som twixgodis
Rör ner det smälta smöret och mjölet. Som extra twist toppas rabarberkakan med kolasås. Kolasås. 250 g smält smör. Koka kolasåsen kraftigt (som ska vara ganska tunn) ca 10 minuter. Häll kolasåsen över kakan och grädda i ytterligare ca 15 minuter
Smält smöret till kolasåsen i en kastrull. Smält smöret till kakan i en kastrull. Det jag tycker gör kakan så extra god är kombinationen av choklad, söt kolasås och salta jordnötter
Smält chokladen över vattenbad och bred den över kolasåsen. Kakan har en mördegsliknande botten och där på finns en hemkokt, len kolasås och såklart ett chokladtäcke på toppen
Börja med botten till cheesecaken, mixa digestivkexen till smulor och rör ihop med smält smör. Cheesecake med krossad choklad & ett täcke av krämig kolasås á la Jennys matbloggFoton