Smörslungadgurka. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna. Skär gurkan i centimeterbreda skivor. Fräs gurkan i en stekpanna med smör och slunga runt gurkan i smöret
Dela cocktailtomaterna och skiva gurkan. Lägg sallad, tomater, gurka och räkor med dillpesto på bröden, strö över de rostade pinjenötterna och vik ihop till wraps
Serverade med isbergssallad, paprika, gurka och salladslök. Jag rev 2 vitlöksklyftor och blandade med olja som jag sedan slungade broccolin i medan jag saltade och pepprade
Klyv gurkan och gröp ur kärnorna. 150 g blandad sallad - rosé, frissé, ruccola, maché, ja vad du vill1 ask ekologiska vildtomater, 250 g - eller fasta körsbärstomater1 bit gurka, ca 200 g½ melon, ca 400 g1 boll mozarella, 125 gca 125 g chèvre200 g serranoskinkalite flingsaltsvartpeppar från kvarn150 - 175 g jordgubbar1 msk kokossocker2 msk champagnevinäger - eller annan riktigt fin vitvinsvinäger2 msk mandeloljaSkölj och slunga salladen torr, och lägg upp på ett stort fat. 1 bit gurka, ca 200 g½ melon, ca 400 g1 boll mozarella,
Skala gurkan och skiva tunt med en mandolin alt kniv. Blanda gurka och fänkål med citronvinägretten. Ta ut hummern ur ugnen och blanda salladen med gurkan och fänkål
Här har jag gjort en rätt med gravad makrill, rotselleripuré, gurka och örter. Gurkan tillför textur och lite syra från ättika som funkar bra med purén