Slät Blomkåls- Broccoli- Ärt och Mozzarella Stuvning
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 51 röster
Ingredienser
1
Blomkålshuvud
1-2 Broccoli
huvud (alt 0,5 påse fryst)
1 dl
Gröna Ärtor
1
Mozzarella
1 msk
Margarin/Smör
1 dl
Matlagningsgrädde/Grädde
Salt
Peppar
Grönsaksfond
Grillkrydda och redning efter smak
Beskrivning
Koka Blomkål och Broccoli mjuk
Häll av vattnet
Häll i Ärtorna
Låt avdunsta ett tag för annars blir det jätte vattnigt!
I med Smör och sätt på värmen igen för att hjälpa till med envist vatten
Ta av från spisen och häll i Grädden
Mixa med stavmixer tills slät
Smaka av med salt, peppar, grönsaksfond och ev grillkrydda
På spisen igen på mellan värme och i med mozzarellan
Välj själv konsistensen på stuvningen genom att använda redningen (eller ej) samt välj mellan att ta av tidigt från spisen och få en härligt ost-trådig stuvning eller en helt slät
Det kan ta upp till 20 min beroende på värme innan mozzarellan smält helt och "försvunnit"
Servera med det du tycker om
Mina barn på 1 och 6 år älskar detta med lite korv
paprikapulver ochmozzarella. Blanda i den knaprika baconet och salladen. 30g skivad mozzarella. och salt, lägg i broccoli och blomkål, koka i 40 sekunder, sila vattnet sen
salta och peppra efter smak (jag var lite försiktig så var inte rädd för att salta). blanda ihop mandelmjöl och broccoli och salta och peppra efter smak
Blomkål och broccoli är något som jag verkligen gillar med LCHF. Man kan göra så otroligt mycket med det och här har du en variant som passar ypperligt istället för pommes eller annan ugnsstekt potatis
Hacka rödlöken och vitlöken. Koka grönsakerna så de blir lagom mjuka, spola av och låt rinna av. Hetta upp olja i en wok och woka sedan först lök, vitlök, chilipulver och sichuanpepparsalt tills deras doft stiger tydligt ur woken
Här är recept till mycket goda och mättande vegetariska biffar. salt och kryddor efter smak (jag tog örtkryddsblandning med bl a rosmarin, basilika, persilja, senapsfrö och lök)
Här kommer ytterligare ett recept på en god och enkel maträtt som passar bra i matlådan. Det blir mycket sådan mat här hemma just nu eftersom både jag och maken har med oss matlåda till jobbet
Ikväll är det svärfar som tar på sig kockmössan, och vad han bjuder på får ni se imorgon. Skär bort det yttre lagret på kasslern och skär köttet i lagom stora bitar
Häll över de uppvispade äggen och toppa gratängen med skivad mozzarellaost. ) Originalreceptet kommer från Mitt Kök och Paolo Roberto som hade pancetta i sin icke-vegetariska version
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.