Slät Blomkåls- Broccoli- Ärt och Mozzarella Stuvning
Ann-Louise Jönsson
Ann-Louise Jönsson

Slät Blomkåls- Broccoli- Ärt och Mozzarella Stuvning

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 1 Blomkålshuvud
  • 1-2 Broccoli huvud (alt 0,5 påse fryst)
  • 1 dl Gröna Ärtor
  • 1 Mozzarella
  • 1 msk Margarin/Smör
  • 1 dl Matlagningsgrädde/Grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Grönsaksfond
  • Grillkrydda och redning efter smak

Beskrivning

    Koka Blomkål och Broccoli mjuk
    Häll av vattnet
    Häll i Ärtorna
    Låt avdunsta ett tag för annars blir det jätte vattnigt!
    I med Smör och sätt på värmen igen för att hjälpa till med envist vatten
    Ta av från spisen och häll i Grädden
    Mixa med stavmixer tills slät
    Smaka av med salt, peppar, grönsaksfond och ev grillkrydda
    På spisen igen på mellan värme och i med mozzarellan
    Välj själv konsistensen på stuvningen genom att använda redningen (eller ej) samt välj mellan att ta av tidigt från spisen och få en härligt ost-trådig stuvning eller en helt slät
    Det kan ta upp till 20 min beroende på värme innan mozzarellan smält helt och "försvunnit"

    Servera med det du tycker om

    Mina barn på 1 och 6 år älskar detta med lite korv

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.